אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

3,837
צפיות

מרק ירקות עשיר

המתכון של
מרק ירקות עשיר

מרק ירקות טעים, מחמם ומנחם ביום חורף קר, בערב שבת ובכל הזדמנות.

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 גזר
  • שורש סלרי
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות ( כ250 גרם)
  • 2 קישואים
  • 2 תפוחי אדמה
  • בטטה אחת
  • 1 קולורבי
  • 2 בצלים
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה או שמיר או שלושתם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • כף שמן זית
  • 2 עצמות מח( אם רוצים מרק פרווה מוותרים על העצמות)
אופן ההכנה
  • 0

    קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד לשקיפות. מוסיפים מעט מאוד מים כדי שלא יישרף. מוסיפים פנימה את הכורכום ואת הירקות שטופים וחתוכים לקוביות.את גבעולי הסלרי והעלים ממלאים מים בגובה הירקות . .


  • 1

    מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מתבלים בפלפל ובמלח. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לבישול מלא של הירקות. .


  • 2

    לקראת סיום הבישול מוסיפים את הירק הקצוץ דק ומבשלים כ10 דקות נוספות. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.


0

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד לשקיפות. מוסיפים מעט מאוד מים כדי שלא יישרף. מוסיפים פנימה את הכורכום ואת הירקות שטופים וחתוכים לקוביות.את גבעולי הסלרי והעלים ממלאים מים בגובה הירקות . .


1

מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מתבלים בפלפל ובמלח. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לבישול מלא של הירקות. .


2

לקראת סיום הבישול מוסיפים את הירק הקצוץ דק ומבשלים כ10 דקות נוספות. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים