מהמטבח הבריטי הכנתי אותו מדגי בקלה של חברת רוזנרס אמא איזה טעים איזה בשרנות של דג והלימון שמגיע עליו עושה את כל העבודה
הרבה שואלים אותי איטל למה הדג מתפרק לי
אני ארשום לכם טיפים לדג מטוגן מנצח
טיפ 1: חשוב שהדג יהיה טרי ולא מלא מים שהוא יכיל לפחות 80 אחוז דג לכן אני משתמשת בחברת רוזנרס
שהדגים אצלם לא מתכווצים ולא מלאים במים
טיפ 2: מחבת טובה עדיף ציפוי שיש איכותי שאין חום גבוה שיכול לפרק את הדג
טיפ 3 : לייבש את הדג לקמח היטב ולהשרות בבלילה לפחות מספר דק
שמן ומחבת עמוקה
למתכון
צלחת קמח
לבלילה
כוס קמח
כוסברה יבשה או טריה קצוצה
מעט אבקת שום
מלח פלפל שחור
כורכום או קארי
2 ביצים
כוס מי סודה או בירה לבנה לטרוף היטב עד שמגיע מרקם כמו של יוגרוט
אופן ההכנה
את הדג נפשיר נשים מלח ולימון חצי שעה נשטוף נייבש עם נייר סופג נקמח היטב ונלחץ על הדג תוך כדי קימוח מכל הצדדים נכניס לבלילה שטרפנו ונטגן בשמן עמוק עד להזהבה נוציא לנייר סופג