אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

20,443
צפיות

שבלול ענק עם בשר טחון

המתכון של
שבלול ענק עם בשר טחון

בקלי קלות

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חבילת בצק פילאס טורכי מופשר לילה לפני במקרר ( אני השתמשתי במעדנות)
  • מרכיבים למילוי מאת אילנית בניזרי
  • קילו בשר בקר טחון
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • בצל קצוץ קטן
  • 2 כפות שמן
  • חצי כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית ראס אל חנות
  • מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • להברשה
  • ביצה טרופה
  • שומשום לקישוט
אופן ההכנה
  • 1

    במחבת רחבה נטגן את הבצל עד להזהבה...נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת תבלינים..נוסיף את הבשר טחון(טיפ לפורר את הבשר בקערה ואז להוסיף למחבת ) .


  • 2

    נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב עם מזלג להבה בינונית עד שהבשר משנה את צבעו ואין יותר נוזלים.לקרר לטמפרטורת החדר..


  • 3

    נפתח את הבצק פילאס לאורכו.


  • 4

    נחצה אותו לשניים.


  • 5

    על כל פס נניח מהמלוי בקצה הבצק לאורכו..נגלגל לרולדה .


  • 6

    ניצור צורת שבלול ונניח על תבנית תנור (או עגולה) במרכז.


  • 7

    את הרולדה השנייה שהכנו נכרוך על השבלול שהכנו וכך יוצא לכם שבלול ענק ! .


  • 8

    הבצק פילאס נמתך בקלות והוא יותר דק מבצק עלים רגיל .


  • 9

    נבריש ביצה ושומשום.


  • 10

    נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה .


  • 11

    בהצלחה אילנית בניזרי 💕.


  • 12

    הערה פילאס זה לא פילו ! שלא תתבלבלו מוכרים בכל רשתות המזון .


1

במחבת רחבה נטגן את הבצל עד להזהבה...נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת תבלינים..נוסיף את הבשר טחון(טיפ לפורר את הבשר בקערה ואז להוסיף למחבת ) .


2

נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב עם מזלג להבה בינונית עד שהבשר משנה את צבעו ואין יותר נוזלים.לקרר לטמפרטורת החדר..


3

נפתח את הבצק פילאס לאורכו.


4

נחצה אותו לשניים.


5

על כל פס נניח מהמלוי בקצה הבצק לאורכו..נגלגל לרולדה .


6

ניצור צורת שבלול ונניח על תבנית תנור (או עגולה) במרכז.


7

את הרולדה השנייה שהכנו נכרוך על השבלול שהכנו וכך יוצא לכם שבלול ענק ! .


8

הבצק פילאס נמתך בקלות והוא יותר דק מבצק עלים רגיל .


9

נבריש ביצה ושומשום.


10

נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה .


11

בהצלחה אילנית בניזרי 💕.


12

הערה פילאס זה לא פילו ! שלא תתבלבלו מוכרים בכל רשתות המזון .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים