אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

742
צפיות

קיש פיטריות או בטטה

המתכון של
קיש פיטריות או בטטה

קלי קלות וטעים מאודדד

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • בצק פריך מלוח של מעדנות מופשר לפי הוראות
  • 1 אופסת שימורים פיטריות
  • 1 סלסילה פיטריות טריות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • חצי קופסה שמנת לבישול
  • 3 ביצים
  • לקיש בטטה
  • 1 בטטה מרוסקת למחית מתובלת במלח פילפל
  • שן שום כתושה
  • חצי שמנת לבישול
  • 1 ביצה
אופן ההכנה
  • 1

    חריד פיטריות .


  • 2

    לטגן בצל עד להשחמה .


  • 3

    להוסיף פיטריות לטגן 3-4 דקות.


  • 4

    (להשאיר כמה ללא טיגון לקישוט הקיש ).


  • 5

    לתבל מלח ופילפל שחור ומעט אגוז מוסקט.


  • 6

    להוסיף שמנת לבישול לערבב לבלילה לא סמיכה מדי להוסיף ביצים טרופות .


  • 7

    ולאחד טוב .


  • 8

    לרדד מעט את הבצק .


  • 9

    ולהשטיח עג׳ תבנית פאי בקוטר 26/28.


  • 10

    למזוגאת הבלילה ולאפות בחום בינוני עד להזהבה יפה .


  • 11

    לקיש בטטה .


  • 12

    לבשל את הבטטה למעוך למחית לתבל במלח פילפל ושום כתוש.


  • 13

    לערבב שמנת לבישול לרוטב עבה וסמיך אבל לא יותר מדי להוסיף ביצה לערבב .


  • 14

    למזוג עג׳ בצק שהשטחנו על תבנית פאי .


  • 15

    לקשט בפרוסות בטטה .


  • 16

    ולאפות עד להזהבה יפה כמו בקיש פיטריות .


1

חריד פיטריות .


2

לטגן בצל עד להשחמה .


3

להוסיף פיטריות לטגן 3-4 דקות.


4

(להשאיר כמה ללא טיגון לקישוט הקיש ).


5

לתבל מלח ופילפל שחור ומעט אגוז מוסקט.


6

להוסיף שמנת לבישול לערבב לבלילה לא סמיכה מדי להוסיף ביצים טרופות .


7

ולאחד טוב .


8

לרדד מעט את הבצק .


9

ולהשטיח עג׳ תבנית פאי בקוטר 26/28.


10

למזוגאת הבלילה ולאפות בחום בינוני עד להזהבה יפה .


11

לקיש בטטה .


12

לבשל את הבטטה למעוך למחית לתבל במלח פילפל ושום כתוש.


13

לערבב שמנת לבישול לרוטב עבה וסמיך אבל לא יותר מדי להוסיף ביצה לערבב .


14

למזוג עג׳ בצק שהשטחנו על תבנית פאי .


15

לקשט בפרוסות בטטה .


16

ולאפות עד להזהבה יפה כמו בקיש פיטריות .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים