לתיבול - רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור , 3 כפות שמן זית ומיץ מחצי לימון .
להכנת סטייק חציל
1 חציל גדול , עבה
4 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
להכנת שיפודי טונה
חצי קילו טונה אדומה טריה
10 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה - אופציה, טעים מאוד!
רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור
* בנוסף - שיפודי עץ
אופן ההכנה
1
להכנת החציל - את החציל לקלף , להשאיר שלם, ולחתוך חתיכה משני הצדדים כדי שיהיה ישר. ולטגן במחבת עם מעט שמן זית כ-3 דקות מכל צד . לאחר מכן להכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200-220 מעלות עד להזהבה/השחמה. לאחר כ-15 דקות להתחיל לבדוק שהחציל אפוי ומבושל מבפנים בעזרת מזלג.
2
להכנת השיפודי טונה - את הטונה האדומה לחתוך לקוביות בגודל בינוני , ולסדר על שיפודי עץ שעטפנו בנייר כסף . להבריש את הטונה במעט שמן זית , לתבל במלח, פלפל שחור וסויה. להכניס לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך כ-10 דקות. לסובב את השיפודים כל פעם ולשים לב לזמן כיוון שהטונה מתייבשת מהר.
3
להכנת הסלט - לקצץ פטרוזיליה, בצל ירוק, גמבה אדומה ושום , לתבל ולערבב היטב .להוסיף תיבול לפי הטעם .
4
להוציא את שיפודי הטונה מהתנור, לסחוט מעט לימון , לפזר מעט פטרוזיליה ולהניח על צלחת, לשים את החציל ומעליו מעט מן הסלט . בתאבון :) .
1
להכנת החציל - את החציל לקלף , להשאיר שלם, ולחתוך חתיכה משני הצדדים כדי שיהיה ישר. ולטגן במחבת עם מעט שמן זית כ-3 דקות מכל צד . לאחר מכן להכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200-220 מעלות עד להזהבה/השחמה. לאחר כ-15 דקות להתחיל לבדוק שהחציל אפוי ומבושל מבפנים בעזרת מזלג.
2
להכנת השיפודי טונה - את הטונה האדומה לחתוך לקוביות בגודל בינוני , ולסדר על שיפודי עץ שעטפנו בנייר כסף . להבריש את הטונה במעט שמן זית , לתבל במלח, פלפל שחור וסויה. להכניס לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך כ-10 דקות. לסובב את השיפודים כל פעם ולשים לב לזמן כיוון שהטונה מתייבשת מהר.
3
להכנת הסלט - לקצץ פטרוזיליה, בצל ירוק, גמבה אדומה ושום , לתבל ולערבב היטב .להוסיף תיבול לפי הטעם .
4
להוציא את שיפודי הטונה מהתנור, לסחוט מעט לימון , לפזר מעט פטרוזיליה ולהניח על צלחת, לשים את החציל ומעליו מעט מן הסלט . בתאבון :) .