אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,890
צפיות

בשר בקר ברוטב סיני

המתכון של
בשר בקר ברוטב סיני

בשר עם רוטב סיני טעים ומיוחד, יוצא עשר!!!

  • קטגוריהבשר
  • מספר מנות8 מנות
  • זמן הכנה15 דקות
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • קטגוריה: בשר
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • כשרות: כשר בשרי
  • מספר מנות: 8 מנות
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 כפות דבדש
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 יחידה בצל גדול פרוס לרצועות קטנות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 5 שיניי שום כתוש
  • 6-7 יחידות עלי דפנה
  • 1 יחידה בשר בקר מס' 2 או 5
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3-4 כוסות מים
  • 2-3 יחידות גיבעולי בצל ירוק פרוסים
אופן ההכנה
  • 1

    מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם קורט מלח, קורט פלפל שחור ועלי הדפנה למשך כשעה וחצי. אם אין לכם סיר לחץ, משך הבישול יהיה ארוך יותר, אני הייתי ממליצה לבשל 3 שעות לפחות ללא סיר לחץ, ולהוסיף מים לסיר במידת הצורך..


  • 2

    לאחר שהבשר בושל יש לצננו ולהכניסו למקרר למשך כשעה, שיתקרר טוב, כך יהיה קל יותר לחתוך אותו לפרוסות יפות..


  • 3

    הכנת הרוטב: מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה, מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את רוטב הסויה, הדבש ושאר התיבול, מערבבים ומוסיפים את המים. מערבבים שוב ומביאים לרתיחה..


  • 4

    מוצאים את הבשר מהמקרר לאחכר שעברה לפחות שעה, חותכים לפרוסות דקות ומניחים בסיר על הרוטב, מבשלים עוד כ-15 דקות לספיגת נוזלים של הבשר מן הרוטב. מפזרים בצל ירוק פרוס מעל פרוסות הבשר ומגישים, חם וטעים!!.


1

מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם קורט מלח, קורט פלפל שחור ועלי הדפנה למשך כשעה וחצי. אם אין לכם סיר לחץ, משך הבישול יהיה ארוך יותר, אני הייתי ממליצה לבשל 3 שעות לפחות ללא סיר לחץ, ולהוסיף מים לסיר במידת הצורך..


2

לאחר שהבשר בושל יש לצננו ולהכניסו למקרר למשך כשעה, שיתקרר טוב, כך יהיה קל יותר לחתוך אותו לפרוסות יפות..


3

הכנת הרוטב: מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה, מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את רוטב הסויה, הדבש ושאר התיבול, מערבבים ומוסיפים את המים. מערבבים שוב ומביאים לרתיחה..


4

מוצאים את הבשר מהמקרר לאחכר שעברה לפחות שעה, חותכים לפרוסות דקות ומניחים בסיר על הרוטב, מבשלים עוד כ-15 דקות לספיגת נוזלים של הבשר מן הרוטב. מפזרים בצל ירוק פרוס מעל פרוסות הבשר ומגישים, חם וטעים!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים