לןגן

בשר בקר ברוטב סיני

מאת: לילך טייב, פורסם: 25/01/2016 | 17:52
בשר בקר ברוטב סיני

תקציר המתכון: בשר עם רוטב סיני טעים ומיוחד, יוצא עשר!!!

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם קורט מלח, קורט פלפל שחור ועלי הדפנה למשך כשעה וחצי. אם אין לכם סיר לחץ, משך הבישול יהיה ארוך יותר, אני הייתי ממליצה לבשל 3 שעות לפחות ללא סיר לחץ, ולהוסיף מים לסיר במידת הצורך.

  2. לאחר שהבשר בושל יש לצננו ולהכניסו למקרר למשך כשעה, שיתקרר טוב, כך יהיה קל יותר לחתוך אותו לפרוסות יפות.

  3. הכנת הרוטב: מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה, מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את רוטב הסויה, הדבש ושאר התיבול, מערבבים ומוסיפים את המים. מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.

  4. מוצאים את הבשר מהמקרר לאחכר שעברה לפחות שעה, חותכים לפרוסות דקות ומניחים בסיר על הרוטב, מבשלים עוד כ-15 דקות לספיגת נוזלים של הבשר מן הרוטב. מפזרים בצל ירוק פרוס מעל פרוסות הבשר ומגישים, חם וטעים!!