אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,292
צפיות

בשר בקר ברוטב מסורתי

המתכון של
בשר בקר ברוטב מסורתי

מסורתי בהחלט, אך כרגיל עם כמה תוספות בתיבול משלי. תהינו!

  • קטגוריהבשר
  • מספר מנות10 מנות
  • זמן הכנה10 דקות
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • קטגוריה: בשר
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • כשרות: כשר בשרי
  • מספר מנות: 10 מנות
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 יחידה נתח של בשר בקר (מס' 2, 3, 6 או 5)
  • 5 יחידות עלי דפנה
  • 2 כפות קמח
  • 2 שקיות קטנות של אבקה להכנת רוטב בקר (של אוסם)
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות תבלין גריל עוף
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר לחץ מבשלים את הבשר עם עלי הדפנה וקצת מלח, במשך שעה וחצי..


  • 2

    מצננים את הבשר. כדאי להניח לילה שלם במקרר. למי שממהר אפשר להכניס את הבשר למקפיא ל-20 דקות, אך רק לאחר שהתקרר מעט מחוץ לסיר..


  • 3

    מכינים את הרוטב: משתמשים במיצי הבשר בהם הבשר התבשל. לוקחים 3 כוסות ממיצי הבשר ושמים בתוך סיר, מרתיחים. את 2 כפות הקמח מערבבים בתוך כוס מים רגילים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הבלילה למיץ הרותח ומערבבים היטב. את אבקת הרוטב של אוסם מערבבים עם 2 כוסות מים רגילים ומוסיפים גם כן לסיר עם המיץ. מערבבים, מוסיפים תבלינים ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך..


  • 4

    מוציאים את הבשר מהמקרר/מקפיא ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים לסיר הרוטב, מבשלים את הבשר יחד עם הרוטב עוד 2 דקות ומגישים..


1

בסיר לחץ מבשלים את הבשר עם עלי הדפנה וקצת מלח, במשך שעה וחצי..


2

מצננים את הבשר. כדאי להניח לילה שלם במקרר. למי שממהר אפשר להכניס את הבשר למקפיא ל-20 דקות, אך רק לאחר שהתקרר מעט מחוץ לסיר..


3

מכינים את הרוטב: משתמשים במיצי הבשר בהם הבשר התבשל. לוקחים 3 כוסות ממיצי הבשר ושמים בתוך סיר, מרתיחים. את 2 כפות הקמח מערבבים בתוך כוס מים רגילים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הבלילה למיץ הרותח ומערבבים היטב. את אבקת הרוטב של אוסם מערבבים עם 2 כוסות מים רגילים ומוסיפים גם כן לסיר עם המיץ. מערבבים, מוסיפים תבלינים ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך..


4

מוציאים את הבשר מהמקרר/מקפיא ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים לסיר הרוטב, מבשלים את הבשר יחד עם הרוטב עוד 2 דקות ומגישים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים