לןגן

בשר בקר ברוטב מסורתי

מאת: לילך טייב, פורסם: 31/10/2015 | 23:06
בשר בקר ברוטב מסורתי

תקציר המתכון: מסורתי בהחלט, אך כרגיל עם כמה תוספות בתיבול משלי. תהינו!

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר לחץ מבשלים את הבשר עם עלי הדפנה וקצת מלח, במשך שעה וחצי.

  2. מצננים את הבשר. כדאי להניח לילה שלם במקרר. למי שממהר אפשר להכניס את הבשר למקפיא ל-20 דקות, אך רק לאחר שהתקרר מעט מחוץ לסיר.

  3. מכינים את הרוטב: משתמשים במיצי הבשר בהם הבשר התבשל. לוקחים 3 כוסות ממיצי הבשר ושמים בתוך סיר, מרתיחים. את 2 כפות הקמח מערבבים בתוך כוס מים רגילים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הבלילה למיץ הרותח ומערבבים היטב. את אבקת הרוטב של אוסם מערבבים עם 2 כוסות מים רגילים ומוסיפים גם כן לסיר עם המיץ. מערבבים, מוסיפים תבלינים ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.

  4. מוציאים את הבשר מהמקרר/מקפיא ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים לסיר הרוטב, מבשלים את הבשר יחד עם הרוטב עוד 2 דקות ומגישים.