תקציר המתכון: מסורתי בהחלט, אך כרגיל עם כמה תוספות בתיבול משלי. תהינו!
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
בסיר לחץ מבשלים את הבשר עם עלי הדפנה וקצת מלח, במשך שעה וחצי.
מצננים את הבשר. כדאי להניח לילה שלם במקרר. למי שממהר אפשר להכניס את הבשר למקפיא ל-20 דקות, אך רק לאחר שהתקרר מעט מחוץ לסיר.
מכינים את הרוטב: משתמשים במיצי הבשר בהם הבשר התבשל. לוקחים 3 כוסות ממיצי הבשר ושמים בתוך סיר, מרתיחים. את 2 כפות הקמח מערבבים בתוך כוס מים רגילים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הבלילה למיץ הרותח ומערבבים היטב. את אבקת הרוטב של אוסם מערבבים עם 2 כוסות מים רגילים ומוסיפים גם כן לסיר עם המיץ. מערבבים, מוסיפים תבלינים ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.
מוציאים את הבשר מהמקרר/מקפיא ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים לסיר הרוטב, מבשלים את הבשר יחד עם הרוטב עוד 2 דקות ומגישים.