אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

13,914
צפיות

מוסקה מדהימה

המתכון של
מוסקה מדהימה

מוסקה בצורת פשטידה אסתטית, קלה מאוד אך מצריכה זמן לכל השלבים. מרשימה וטעימה בטירוף!

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • רכיבים לחציל-
  • 2 יחידה חציל חתוך לעיגולים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 יחידה חלבון ביצה
  • רכיבים לרוטב-
  • 1 יחידה בצל גדול קצוץ
  • 2 יחידה עגבניה קצוצה או קופסת עגבניות מרוסקות 400 גר'
  • 2 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית פלפל ומלח
  • 3 יחידה בצל גדול קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • כף פפריקה אדומה בשמן
  • כף אבקת מרק עוף (לא חייב)
  • חצי קילוגרם בקר טחון
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 3 כף פירורי לחם
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • רכיבים לתערובת הבשר::
אופן ההכנה
  • 1

    לטבול את עיגולי החצילים בחלבון ביצה (החלק הלבן) ואח''כ בפירורי לחם (לספיגה מעטה של שמן) ואז לטגנם בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה. שלא יישרפו. להוציא ולהניח בנייר סופג..


  • 2

    להכנת הבשר:.


  • 3

    לטגן את הבצלים, כשמזהיבים להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב במזלג. להוסיף תבלינים ובסוף פטרוזיליה. לערבב היטב ולהוסיף פירורי לחם לבשר..


  • 4

    להכנת הרוטב: .


  • 5

    לטגן בצל, כשמזהיב להוסיף עגבניות (אפשר גם מגורדות), רסק, תבלינים ו- 1 כוס מים. .


  • 6

    לתת רתיחה ולהוריד מהגז..


  • 7

    הכנת שכבות המוסקה:.


  • 8

    בתבנית חד פעמית בינונית שכבת חצילים, פירורי לחם, שכבת בשר, שכבת חצילים ורוטב..


  • 9

    לאפות חצי שעה עם כיסוי ניר אלומיניום בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אח''כ להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 20 דקות..


  • 10

    בתיאבון! ♥.


1

לטבול את עיגולי החצילים בחלבון ביצה (החלק הלבן) ואח''כ בפירורי לחם (לספיגה מעטה של שמן) ואז לטגנם בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה. שלא יישרפו. להוציא ולהניח בנייר סופג..


2

להכנת הבשר:.


3

לטגן את הבצלים, כשמזהיבים להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב במזלג. להוסיף תבלינים ובסוף פטרוזיליה. לערבב היטב ולהוסיף פירורי לחם לבשר..


4

להכנת הרוטב: .


5

לטגן בצל, כשמזהיב להוסיף עגבניות (אפשר גם מגורדות), רסק, תבלינים ו- 1 כוס מים. .


6

לתת רתיחה ולהוריד מהגז..


7

הכנת שכבות המוסקה:.


8

בתבנית חד פעמית בינונית שכבת חצילים, פירורי לחם, שכבת בשר, שכבת חצילים ורוטב..


9

לאפות חצי שעה עם כיסוי ניר אלומיניום בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אח''כ להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 20 דקות..


10

בתיאבון! ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים