אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,832
צפיות

כתף טלה בתנור

המתכון של
כתף טלה בתנור

מתפרק מהעצם טעים בטירוףףףף

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כתף טלה שלם
  • שקית תפוא קטנים חצויים
  • חבילה בצלי שאלוט קלופים
  • גבעול כרישה(רק החלק הלבן)
  • 2 ראשי שום
  • ענפי טימין ורוזמרין
  • 3 עלי דפנה
  • למרינדה
  • כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • כף פלפל שחור גרוס גס
  • חצי כף בהרט
  • כפית הל
  • חצי כף זרעי כוסברה
אופן ההכנה
  • 1

    לחרוץ פסים קטנים עם סכין על גבי הכתף ולהכניס שיני שום שלמות,.


  • 2

    לערבב את כל חומרי המרינדה ולעסות את הכתף משני הצדדים להניח בתבנית ומסביב את התפוא בצלי שאלוט כרישה חתוכה וענפי טימין ורוזמרין.


  • 3

    לפזר מלח ופלפל שחור מסביב על התפוא ולצקת מעט שמן זית.


  • 4

    לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף.


  • 5

    ולהכניס לתנור בחום 200 מעלות חצי שעה לאחר מכן להוריד ל170.


  • 6

    לפחות 3-4 שעות עד שהבשר ממש רך להוריד כיסוי ולהשחים בחום 200 מעלות עוד 10 דקות .


  • 7

    בהצלחה ובתאבון.


1

לחרוץ פסים קטנים עם סכין על גבי הכתף ולהכניס שיני שום שלמות,.


2

לערבב את כל חומרי המרינדה ולעסות את הכתף משני הצדדים להניח בתבנית ומסביב את התפוא בצלי שאלוט כרישה חתוכה וענפי טימין ורוזמרין.


3

לפזר מלח ופלפל שחור מסביב על התפוא ולצקת מעט שמן זית.


4

לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף.


5

ולהכניס לתנור בחום 200 מעלות חצי שעה לאחר מכן להוריד ל170.


6

לפחות 3-4 שעות עד שהבשר ממש רך להוריד כיסוי ולהשחים בחום 200 מעלות עוד 10 דקות .


7

בהצלחה ובתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים