אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

7,034
צפיות

צלי בשר

המתכון של
צלי בשר

תבשיל מושלם עם בצלי שאלוט מקורמלים ופטריות

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • קילו בשר צלי כתף טרי מ'ס 5
  • (קניתי ברמי לוי)
  • 1 חב' תפו'א קטנים
  • 1 חב' קטנה של בצלי שאלוט
  • 8 פטריות טריות חתוכות לחצי
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
  • 1 בצל סגול חתוך לרצועות
  • מעט שמן זית לצריבת הבשר
  • כוסברה טרייה קצוצה לקישוט.
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף סוכר
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • רבע כפית קינמון
  • כף מרק עוף
  • כף שטוחה מרק בצל
  • 3-4 כפות רוטב טריאקי
  • תבלינים:
אופן ההכנה
  • 1

    לחתוך את הבשר לפרוסות.


  • 2

    לצרוב משני הצדדים במחבת עם מעט שמי זית. להניח בצד..


  • 3

    **התהליך הזה שומר על עסיסיות הבשר 😍 .


  • 4

    בסיר רחב לשים שמן קנולה, לטגן את הבצלים (הלבן והסגול).


  • 5

    להוסיף כף סוכר ולטגן עד השחמה. להוסיף את התפוחי אדמה, בצלי שאלוט ופטריות ולטגן מעט על אש נמוכה..


  • 6

    לסדר את פרוסות הבשר על הבצל, (את התפוחי אדמה, הפטריות ובצלי השאלוט לשים מעל הבשר). לתבל בשאר התבלינים ולהוסיף בערך 2 כוסות מים מהברז, עד גובה התבשיל. להביא לרתיחה ואז לכסות עם מכסה ולבשל בערך שעתיים וחצי- שלוש שעות..


  • 7

    להוריד מכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-10- 15 דקות לקבלת צבע שחום..


  • 8

    לקשט בכוסברה קצוצה. .


  • 9

    בתיאבון 😍.


1

לחתוך את הבשר לפרוסות.


2

לצרוב משני הצדדים במחבת עם מעט שמי זית. להניח בצד..


3

**התהליך הזה שומר על עסיסיות הבשר 😍 .


4

בסיר רחב לשים שמן קנולה, לטגן את הבצלים (הלבן והסגול).


5

להוסיף כף סוכר ולטגן עד השחמה. להוסיף את התפוחי אדמה, בצלי שאלוט ופטריות ולטגן מעט על אש נמוכה..


6

לסדר את פרוסות הבשר על הבצל, (את התפוחי אדמה, הפטריות ובצלי השאלוט לשים מעל הבשר). לתבל בשאר התבלינים ולהוסיף בערך 2 כוסות מים מהברז, עד גובה התבשיל. להביא לרתיחה ואז לכסות עם מכסה ולבשל בערך שעתיים וחצי- שלוש שעות..


7

להוריד מכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-10- 15 דקות לקבלת צבע שחום..


8

לקשט בכוסברה קצוצה. .


9

בתיאבון 😍.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים