250 גרם פרגיות עוף חתוכות לקוביות קטנות, גודל ביס, ממליצה לא להשתמש בחזה עוף.
250 גרם לבבות עוף מנוקים משומן וחתוכים לחצי.
250 גרם שווארמה הודו נקבה חתוכים לקוביות קטנות, גודל ביס.
250 גרם טחול עוף נקי שטוף ומסונן היטב מעודפי מים.
250 גרם כבדי עוף טריים, בהירים, ממליצה לצלות על אש גלויה, לקרר ולחתוך לקוביות קטנות (גודל ביס).
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
1 כפית כורכום.
1 כפית כמון.
1/2 כפית תבלין מעורב ירושלמי (אפשר לוותר).
1/4 כוס שמן קנולה או 1/4 כוס שמן זית, מה שאוהבים.
1 כוס מים רותחים.
1 כף גדושה רוטב עמבה (לא לוותר מוסיף המון טעם).
אופן ההכנה
1
בקערה מערבבים היטב בעדינות את כל חלקי הפנים החתוכים יחד עם התבלינים והשמן..
2
במחבת רחבה וגדולה על להבה גבוהה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, מלח, סוכר ומטגנים כ-5-7 דקות עד להזהבה, ממליצה ככל שתתנו לבצלים יותר זמן טיגון ושהיו זהובים, המעורב ירושלמי שלכן יהיה יותר טעים.
3
לאחר כ-5-7 דקות מוסיפים את חלקי הפנים המתובלים מלמעלה ולא מערבבים כ-2 דקות.
4
לאחר 2 דקות מוסיפים כוס מים חמים ומבשלים כ-10 דקות ללא ערבוב.
5
לאחר כ-10 דקות מוסיפים כף רוטב עמבה ומערבבים בעדינות, ממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות עד ש90% מהנוזלים מתאדים, מערבבים מידי פעם עד שנשאר רק השמן וזה מוכן.
6
מגישים מיד בתוך פיתה עם טחינה, מלפפון חמוץ וזוללים.
7
תיהנו חברים וחברות.
8
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
בקערה מערבבים היטב בעדינות את כל חלקי הפנים החתוכים יחד עם התבלינים והשמן..
2
במחבת רחבה וגדולה על להבה גבוהה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, מלח, סוכר ומטגנים כ-5-7 דקות עד להזהבה, ממליצה ככל שתתנו לבצלים יותר זמן טיגון ושהיו זהובים, המעורב ירושלמי שלכן יהיה יותר טעים.
3
לאחר כ-5-7 דקות מוסיפים את חלקי הפנים המתובלים מלמעלה ולא מערבבים כ-2 דקות.
4
לאחר 2 דקות מוסיפים כוס מים חמים ומבשלים כ-10 דקות ללא ערבוב.
5
לאחר כ-10 דקות מוסיפים כף רוטב עמבה ומערבבים בעדינות, ממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות עד ש90% מהנוזלים מתאדים, מערבבים מידי פעם עד שנשאר רק השמן וזה מוכן.
6
מגישים מיד בתוך פיתה עם טחינה, מלפפון חמוץ וזוללים.