לןגן

מעורב ירושלמי כמו בדוכנים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/03/2022 | 05:55
מעורב ירושלמי כמו בדוכנים של סבתא לאה

תקציר המתכון: מעורב ירושלמי טעים אש, מהיר פשוט וקל להכנה, כל אחד יכול.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים היטב בעדינות את כל חלקי הפנים החתוכים יחד עם התבלינים והשמן.

  2. במחבת רחבה וגדולה על להבה גבוהה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, מלח, סוכר ומטגנים כ-5-7 דקות עד להזהבה, ממליצה ככל שתתנו לבצלים יותר זמן טיגון ושהיו זהובים, המעורב ירושלמי שלכן יהיה יותר טעים

  3. לאחר כ-5-7 דקות מוסיפים את חלקי הפנים המתובלים מלמעלה ולא מערבבים כ-2 דקות

  4. לאחר 2 דקות מוסיפים כוס מים חמים ומבשלים כ-10 דקות ללא ערבוב

  5. לאחר כ-10 דקות מוסיפים כף רוטב עמבה ומערבבים בעדינות, ממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות עד ש90% מהנוזלים מתאדים, מערבבים מידי פעם עד שנשאר רק השמן וזה מוכן

  6. מגישים מיד בתוך פיתה עם טחינה, מלפפון חמוץ וזוללים

  7. תיהנו חברים וחברות

  8. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה