אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

4,831
צפיות

בשר ראש מומלץ מאד עם חומוס

המתכון של
בשר ראש מומלץ מאד עם חומוס

מתכון מדהים של אבי לוי

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 ק"ג בשר ראש {לחי}/ או בשר צוואר
  • 2 כוסות של גרגירי חומוס מושרים לילה שלם ומבושלים היטב
  • 3 פלפלים אדומים חריפים
  • 1 כוס ציר עגל או בקר או מים
  • 6-8 שיני שום שלמות
  • 1 כף לימון כבוש
  • מלח (מוסיפים בעדינות. אם הבשר מוכשר חייבים לטעום לפני ההוספה)
  • 1/2 כף כמון טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס (לחריפות מעודנת. אפשר להוסיף)
  • חצי כף פפריקה מרוקאית מתוקה
  • להגשה: צרור כוסברה קצוץ דק (לא חובה)
אופן ההכנה
  • 1

    1. מחממים בסיר את שמן הזית ומנמיכים את האש..


  • 2

    2. מוסיפים את שיני השום השלמות..


  • 3

    3. מתבלים את שמן הזית והשום בכמון ופפריקה ולימון כבוש..


  • 4

    4. מוסיפים את נתח הבשר כשהוא חתוך לקביות אסטטיות סוגרים אותו משני צדדיו..


  • 5

    5. מכסים את הסיר עם הבשר ומוודאים שהאש נמוכה ומבשלים ללא נוזלים למשך כ-30 דקות ..


  • 6

    6. לאחר 30 דקות מוסיפים את כוס הנוזלים..


  • 7

    7. מוסיפים את הפלפלים החריפים שלמים ואת גרגירי החומוס ומבשלים על להבה נמוכה מאד למשך כשעתיים וחצי עד שהנוזלים מצטמצמים..


  • 8

    8. בודקים את הבשר אם רך מספיק. במידה ולא, ממשיכים בבישול, מוסיפים כוסברה ומגישים..


1

1. מחממים בסיר את שמן הזית ומנמיכים את האש..


2

2. מוסיפים את שיני השום השלמות..


3

3. מתבלים את שמן הזית והשום בכמון ופפריקה ולימון כבוש..


4

4. מוסיפים את נתח הבשר כשהוא חתוך לקביות אסטטיות סוגרים אותו משני צדדיו..


5

5. מכסים את הסיר עם הבשר ומוודאים שהאש נמוכה ומבשלים ללא נוזלים למשך כ-30 דקות ..


6

6. לאחר 30 דקות מוסיפים את כוס הנוזלים..


7

7. מוסיפים את הפלפלים החריפים שלמים ואת גרגירי החומוס ומבשלים על להבה נמוכה מאד למשך כשעתיים וחצי עד שהנוזלים מצטמצמים..


8

8. בודקים את הבשר אם רך מספיק. במידה ולא, ממשיכים בבישול, מוסיפים כוסברה ומגישים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים