2 ק"ג אסאדו (שפונדרה, קשתית), חתוך לחתיכות (תלוי כמה אנשים אתם)- גסות סביב העצמות
סלסלה של פטריות טריות
כמה ענפי רוזמרין
תבלין יבש של רוזמרין אורגנו טימין בזיליקום
מלח גס
שום גרוס יבש
2 שקיות של ערמונים
(תלוי בגודל הרוסטר - סיר)
5 ארטישוק ירושלמי פרוס
1 ראש שום קלוף
2 כוסות מים עם כף פפריקה מתוקה בשמן
עלי דפנה
מרינדה: לילה לפני מפשירים את האסאדו ושמים במקרר עם מרינדה
1/3 שמן זית
1/4 כוס סילאן
2 כפות דבש
כפית גדושה מלח גס + כפית גדושה פלפל שחור גרוס
3 כפות חרדל דיזון
5 שיני שום כתוש
אופן ההכנה
0
מחממים תנור מראש ל160 מעלות
בתחתית הסיר שמים שמן זית ומסדרים את הירקות שלנו
אחכ שמים את האסאדו ברוסטר שופכים עליו את המרינדה שנשארה מהשרייה
אם צריך מוסיפים מעל שמן זית וסילאן
2 כוסות מים מוסיפים לסיר עם הפפריקה
מעל מפזרים תתבלינים
לוקחים נייר אפייה מקמטים אותו מרטיבים ובעזרתו מכסים הכל סוגרים עם מכסה ולתנור (160 מעלות) למשך 3 וחצי 4 שעות, או עד שהבשר התרכך ונהיה נימוח וכל הירקות מבושלים לחלוטין.
אם בתום זמן האפייה הבשר עדיין לא רך, סוגרים שוב את הסיר ואופים שעה נוספת,בסוף הוא יתרכך.
אחרי שהבשר רך, מסירים את הכיסוי בזהירות, מכוונים את התנור ל-200 מעלות.
מחזירים את הסיר לעוד 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל זהוב ויפה מלמעלה וחלק מהנוזלים התאדו..
1
בהצלחה.
0
מחממים תנור מראש ל160 מעלות
בתחתית הסיר שמים שמן זית ומסדרים את הירקות שלנו
אחכ שמים את האסאדו ברוסטר שופכים עליו את המרינדה שנשארה מהשרייה
אם צריך מוסיפים מעל שמן זית וסילאן
2 כוסות מים מוסיפים לסיר עם הפפריקה
מעל מפזרים תתבלינים
לוקחים נייר אפייה מקמטים אותו מרטיבים ובעזרתו מכסים הכל סוגרים עם מכסה ולתנור (160 מעלות) למשך 3 וחצי 4 שעות, או עד שהבשר התרכך ונהיה נימוח וכל הירקות מבושלים לחלוטין.
אם בתום זמן האפייה הבשר עדיין לא רך, סוגרים שוב את הסיר ואופים שעה נוספת,בסוף הוא יתרכך.
אחרי שהבשר רך, מסירים את הכיסוי בזהירות, מכוונים את התנור ל-200 מעלות.
מחזירים את הסיר לעוד 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל זהוב ויפה מלמעלה וחלק מהנוזלים התאדו..