אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,972
צפיות

אסאדו בתנור

המתכון של
אסאדו בתנור

חייבות להכין את זה

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • מצרכים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ק"ג אסאדו (שפונדרה, קשתית), חתוך לחתיכות (תלוי כמה אנשים אתם)- גסות סביב העצמות
  • 2-3 בצלים סגול קלופים וחתוכים ל4
  • סלסלה של פטריות טריות
  • 1 צרור טימין
  • תבלין יבש של רוזמרין אורגנו טימין
  • מלח גס
  • 2 שקיות של ערמונים
  • (תלוי בגודל הרוסטר - סיר)
  • 1 בטטה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 ראשי שום
  • 3 כפול אריזה מעול במים
  • מרינדה
  • 1/3 שמן זית
  • 1/3 כוס סילאן
  • כפית גדושה מלח גס + כפית גדושה פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות חרדל דיזון
אופן ההכנה
  • 1

    מבשלים בתנור:.


  • 2

    בתחתית הסיר שמים שמן זית ומסדרים את הירקות .


  • 3

    שופכים את המרינדה על כל האסאדו ומניחים כמה שעות במקרר להשרייה.


  • 4

    אחכ שמים את האסאדו ברוסטר שופכים עליו את המרינדה שנשארה מהשרייה.


  • 5

    אם צריך מוסיפים מעל שמן זית וסילאן.


  • 6

    2 כוסות מים מוסיפים לסיר.


  • 7

    ועוד 3 כפות אריסה מעולה במים חמים.


  • 8

    לוקחים נייר אפייה מקמטים אותו מרטיבים ובעזרתו מכסים הכל סוגרים עם מכסה ולתנור (160 מעלות) למשך 3 וחצי שעות, או עד שהבשר התרכך ונהיה נימוח וכל הירקות מבושלים לחלוטין..


  • 9

    אם בתום זמן האפייה הבשר עדיין לא רך, סוגרים שוב את הסיר ואופים שעה נוספת,בסוף הוא יתרכך..


  • 10

    אחרי שהבשר רך, מסירים את הכיסוי בזהירות, מכוונים את התנור ל-200 מעלות..


  • 11

    מחזירים את הסיר לעוד 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל זהוב ויפה מלמעלה וחלק מהנוזלים התאדו..


1

מבשלים בתנור:.


2

בתחתית הסיר שמים שמן זית ומסדרים את הירקות .


3

שופכים את המרינדה על כל האסאדו ומניחים כמה שעות במקרר להשרייה.


4

אחכ שמים את האסאדו ברוסטר שופכים עליו את המרינדה שנשארה מהשרייה.


5

אם צריך מוסיפים מעל שמן זית וסילאן.


6

2 כוסות מים מוסיפים לסיר.


7

ועוד 3 כפות אריסה מעולה במים חמים.


8

לוקחים נייר אפייה מקמטים אותו מרטיבים ובעזרתו מכסים הכל סוגרים עם מכסה ולתנור (160 מעלות) למשך 3 וחצי שעות, או עד שהבשר התרכך ונהיה נימוח וכל הירקות מבושלים לחלוטין..


9

אם בתום זמן האפייה הבשר עדיין לא רך, סוגרים שוב את הסיר ואופים שעה נוספת,בסוף הוא יתרכך..


10

אחרי שהבשר רך, מסירים את הכיסוי בזהירות, מכוונים את התנור ל-200 מעלות..


11

מחזירים את הסיר לעוד 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל זהוב ויפה מלמעלה וחלק מהנוזלים התאדו..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים