- קטגוריהבשר
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לקציצות
-
-
כוסברה ופטרוזליה קצוצים דק
-
1 תפו"א מגורד דק או טחון ומסונן מנוזלים
-
2 כפות מיי סודה (לא חייב, מרכך את הקציצות)
-
-
-
תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה, תבלין לגריל ומעט בהרט.
-
לרוטב
-
-
1 שימורי עגבניות מרוסקות או קוביות (אפשר גם 4 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות).
-
תיבול: כף פפריקה מתוקה, כף פפריקה חריפה חצי כפית כורכום, פלפל צ'ילי גרוס לפי הטעם.
-
לאיזון המרירות מוסיפים: 1 כף סוכר. או: 1 כף קטשופ ו2 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
-
1 שימורי חומוס גרגירים (לבחירה)
אופן ההכנה
-
1
מערבבים את כל מצרכי הקציצות לעיסה חלקה..
-
2
מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ומטגנים כמה שניות את השום הכתוש (רק עד שעולה ריח), מוסיפים מייד את העגבניות המרוסקות ומערבבים..
-
3
מוסיפים את התבלינים והרטבים (או הסוכר), מערבבים ומבשלים מכוסה 5 דקות. .
-
4
מוסיפים מיים (בערך 2 כוסות) ומרתיחים על אש גבוהה..
-
5
בעזרת ידיים רטבות יוצרים כדורים מהבשר ומוסיפים לרוטב המבעבע..
-
6
מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים 10-15 דקות..
-
7
מוסיפים 1 שימורי גרגירי חומוס (ללא הנוזלים), מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 5 דקות. .
-
8
מכבים את האש ומשאירים מכוסה כמה דקות..
1
מערבבים את כל מצרכי הקציצות לעיסה חלקה..
2
מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ומטגנים כמה שניות את השום הכתוש (רק עד שעולה ריח), מוסיפים מייד את העגבניות המרוסקות ומערבבים..
3
מוסיפים את התבלינים והרטבים (או הסוכר), מערבבים ומבשלים מכוסה 5 דקות. .
4
מוסיפים מיים (בערך 2 כוסות) ומרתיחים על אש גבוהה..
5
בעזרת ידיים רטבות יוצרים כדורים מהבשר ומוסיפים לרוטב המבעבע..
6
מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים 10-15 דקות..
7
מוסיפים 1 שימורי גרגירי חומוס (ללא הנוזלים), מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 5 דקות. .
8
מכבים את האש ומשאירים מכוסה כמה דקות..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים