אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,442
צפיות

קציצות בשר ברוטב עגבניות

המתכון של
קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות סמיך ומפנק. אפשר להוסיף גרגירי חומוס לשידרוג

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לקציצות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • כוסברה ופטרוזליה קצוצים דק
  • 1 תפו"א מגורד דק או טחון ומסונן מנוזלים
  • 2 כפות מיי סודה (לא חייב, מרכך את הקציצות)
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 ביצה, 2 כפות שמן זית.
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה, תבלין לגריל ומעט בהרט.
  • לרוטב
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 שימורי עגבניות מרוסקות או קוביות (אפשר גם 4 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות).
  • תיבול: כף פפריקה מתוקה, כף פפריקה חריפה חצי כפית כורכום, פלפל צ'ילי גרוס לפי הטעם.
  • לאיזון המרירות מוסיפים: 1 כף סוכר. או: 1 כף קטשופ ו2 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
  • 1 שימורי חומוס גרגירים (לבחירה)
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים את כל מצרכי הקציצות לעיסה חלקה..


  • 2

    מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ומטגנים כמה שניות את השום הכתוש (רק עד שעולה ריח), מוסיפים מייד את העגבניות המרוסקות ומערבבים..


  • 3

    מוסיפים את התבלינים והרטבים (או הסוכר), מערבבים ומבשלים מכוסה 5 דקות. .


  • 4

    מוסיפים מיים (בערך 2 כוסות) ומרתיחים על אש גבוהה..


  • 5

    בעזרת ידיים רטבות יוצרים כדורים מהבשר ומוסיפים לרוטב המבעבע..


  • 6

    מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים 10-15 דקות..


  • 7

    מוסיפים 1 שימורי גרגירי חומוס (ללא הנוזלים), מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 5 דקות. .


  • 8

    מכבים את האש ומשאירים מכוסה כמה דקות..


1

מערבבים את כל מצרכי הקציצות לעיסה חלקה..


2

מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ומטגנים כמה שניות את השום הכתוש (רק עד שעולה ריח), מוסיפים מייד את העגבניות המרוסקות ומערבבים..


3

מוסיפים את התבלינים והרטבים (או הסוכר), מערבבים ומבשלים מכוסה 5 דקות. .


4

מוסיפים מיים (בערך 2 כוסות) ומרתיחים על אש גבוהה..


5

בעזרת ידיים רטבות יוצרים כדורים מהבשר ומוסיפים לרוטב המבעבע..


6

מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים 10-15 דקות..


7

מוסיפים 1 שימורי גרגירי חומוס (ללא הנוזלים), מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 5 דקות. .


8

מכבים את האש ומשאירים מכוסה כמה דקות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים