אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

8,916
צפיות

קציצות פרסה של סבתא מטי - מתכון בולגרי

המתכון של
קציצות פרסה של סבתא מטי - מתכון בולגרי

אצל הבולגרים, אין ראש השנה או פסח ללא קציצות פרסה נימוחות, שממלאות את הבית בריח מיוחד של חג. הנה המתכון של סבתי, סבתא מטי ז"ל, שעובר דורות במשפחה.

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חומרים לכ-50 קציצות, שנטרפות במהירות
  • 2.5 ק"ג פרסה
  • חצי ק"ג בשר בקר טחון
  • 3 ביצים
  • פלפל שחור ומלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הפרסה: .


  • 2

    משתמשים רק בחלק הלבן של הפרסה (לא הירוק)..


  • 3

    חותכים את החלק הלבן לעיגולים, מנקים, מבשלים בסיר מים עד לריכוך. מצננים מעט..


  • 4

    מסננים את המים, סוחטים את הפרסה משאריות המים וטוחנים במטחנת בשר (ידנית כמו של פעם או חשמלית)..


  • 5

    מוסיפים לפרסה הטחונה חתיכות לחם יבש (בפסח: מצה מפוררת), בכדי להביא את התערובת למצב אחיד וסמיך (כלומר-תערובת לא נוזלית)..


  • 6

    אמורה להתקבל תערובת נטו של כחצי ק"ג פרסה טחונה..


  • 7

    הכנת הקציצות:.


  • 8

    לתערובת הטחונה של הפרסה מוסיפים את שאר המרכיבים: חצי ק"ג בשר בקר טחון, 3 ביצים, מלח ופלפל שחור. .


  • 9

    מערבבים לכדי תערובת סמיכה יחסית של קציצות (אם התערובת נוזלית מידי, להוסיף לחם יבש מפורר ובפסח: מצה מפוררת)..


  • 10

    טיגון הקציצות:.


  • 11

    שמים שמן (לא זית) במחבת טיגון עד כדי גובה הקציצות..


  • 12

    כשהשמן רותח, יוצרים צורת קציצות עם כפית (עגולות או מאורכות, בעובי של כ-2 ס"מ)..


  • 13

    מטגנים משני הצדדים עד להשחמה ומספיגים על ניר סופג..


  • 14

    בתאבון! .


  • 15

    המאמץ משתלם..


1

הכנת הפרסה: .


2

משתמשים רק בחלק הלבן של הפרסה (לא הירוק)..


3

חותכים את החלק הלבן לעיגולים, מנקים, מבשלים בסיר מים עד לריכוך. מצננים מעט..


4

מסננים את המים, סוחטים את הפרסה משאריות המים וטוחנים במטחנת בשר (ידנית כמו של פעם או חשמלית)..


5

מוסיפים לפרסה הטחונה חתיכות לחם יבש (בפסח: מצה מפוררת), בכדי להביא את התערובת למצב אחיד וסמיך (כלומר-תערובת לא נוזלית)..


6

אמורה להתקבל תערובת נטו של כחצי ק"ג פרסה טחונה..


7

הכנת הקציצות:.


8

לתערובת הטחונה של הפרסה מוסיפים את שאר המרכיבים: חצי ק"ג בשר בקר טחון, 3 ביצים, מלח ופלפל שחור. .


9

מערבבים לכדי תערובת סמיכה יחסית של קציצות (אם התערובת נוזלית מידי, להוסיף לחם יבש מפורר ובפסח: מצה מפוררת)..


10

טיגון הקציצות:.


11

שמים שמן (לא זית) במחבת טיגון עד כדי גובה הקציצות..


12

כשהשמן רותח, יוצרים צורת קציצות עם כפית (עגולות או מאורכות, בעובי של כ-2 ס"מ)..


13

מטגנים משני הצדדים עד להשחמה ומספיגים על ניר סופג..


14

בתאבון! .


15

המאמץ משתלם..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים