תקציר המתכון: אצל הבולגרים, אין ראש השנה או פסח ללא קציצות פרסה נימוחות, שממלאות את הבית בריח מיוחד של חג. הנה המתכון של סבתי, סבתא מטי ז"ל, שעובר דורות במשפחה.
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכנת הפרסה:
משתמשים רק בחלק הלבן של הפרסה (לא הירוק).
חותכים את החלק הלבן לעיגולים, מנקים, מבשלים בסיר מים עד לריכוך. מצננים מעט.
מסננים את המים, סוחטים את הפרסה משאריות המים וטוחנים במטחנת בשר (ידנית כמו של פעם או חשמלית).
מוסיפים לפרסה הטחונה חתיכות לחם יבש (בפסח: מצה מפוררת), בכדי להביא את התערובת למצב אחיד וסמיך (כלומר-תערובת לא נוזלית).
אמורה להתקבל תערובת נטו של כחצי ק"ג פרסה טחונה.
הכנת הקציצות:
לתערובת הטחונה של הפרסה מוסיפים את שאר המרכיבים: חצי ק"ג בשר בקר טחון, 3 ביצים, מלח ופלפל שחור.
מערבבים לכדי תערובת סמיכה יחסית של קציצות (אם התערובת נוזלית מידי, להוסיף לחם יבש מפורר ובפסח: מצה מפוררת).
טיגון הקציצות:
שמים שמן (לא זית) במחבת טיגון עד כדי גובה הקציצות.
כשהשמן רותח, יוצרים צורת קציצות עם כפית (עגולות או מאורכות, בעובי של כ-2 ס"מ).
מטגנים משני הצדדים עד להשחמה ומספיגים על ניר סופג.
בתאבון!
המאמץ משתלם.