אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

50,971
צפיות

קובה בורל - קובה בורגול עיראקית מתכון מנצח של סבתא גלדיס

המתכון של
קובה בורל - קובה בורגול עיראקית מתכון מנצח של סבתא גלדיס

קובה בורגול עיראקית עשירה, פיקנטית במילוי בשר טחון, שקדים וצימוקים, מבושלת במי כורכום, מתכון אותנטי, בטוח, מנצח, מושלם של סבתא גלדיס.

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לתשומת לבכם!!! המתכון הוא ל"גדוד", אמא שלי גלדיס מכינה כמות גדולה של קובות, מקפיאה ומחלקת לילדים, לנכדים, לנינים, מוזמנים לעשות חצי מהכמויות שרשומים במתכון, לשיקולכם.
  • שימו לב!! כדי להצליח בקובה שלא תתפרק יש להשתמש בכוסות מדידה אוניברסליות ...
  • 1 כוס = 240 מ”ל, 3/4 כוס = 180 מ”ל, 1/2 כוס = 120 מ”ל, 1/4 כוס = 60 מ”ל.
  • "למילוי הקובה" ...
  • 1/2 כוס שמן (120 מ"ל).
  • 10 בצלים גדולים קצוצים דק.
  • 2 קילו בשר בקר טחון טרי (אימי גלדיס ממליצה להשתמש בבשר מס' 2 צלעות).
  • 3 כפות שטוחות בהרט לקובה.
  • 2 כפות שטוחות מרק עוף.
  • 1 כף גדושה מלח.
  • 1 כף גדושה פלפל שחור.
  • 1 כף שטוחה הל טחון.
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף.
  • 1 כוס צנוברים או שקדים מולבנים מטוגנים קלות.
  • 1 כוס צימוקים (אפשר לוותר).
  • "למעטפת הקובה" ...
  • 6 כוסות בורגול דק (גרישה).
  • 6 כוסות סולת (1,200 גרם).
  • 2 כוסות קמח (280 גרם).
  • 2 כוסות מים (480 מ"ל).
  • 1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל).
  • 2 כפות שטוחות כורכום.
  • 2 כפות שטוחות אבקת מרק עוף.
  • 1 כף גדושה מלח.
  • 1 כף פלפל שחור.
  • "למרק הקובה" ...
  • 3 כפות שמן.
  • 2 כפות שטוחות כורכום.
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף.
  • 1 כף שטוחה מלח.
  • מים לפי הצורך.
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת מעטפת הקובות.. .


  • 2

    ערב לפני מתחילים בהכנת מעטפת הקובה, בוררים ומנקים את הבורגול, שמים במסננת דקה שמונחת מעל קערה ושוטפים היטב עד שמי השטיפה צלולים ומסננים היטב, לאחר פעולה של שטיפת הבורגול, שמים בקערה גדולה את הבורגול ומשרים במים עד כיסוי שעה, לאחר שעה מסננים וסוחטים את הבורגול היטב בעזרת הידיים בחופנים קטנים ומעבירים לקערה גדולה.


  • 3

    מוסיפים את הסולת, הקמח, המים, השמן, התבלינים ולשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק גמיש, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה (ננה גלדיס ממליצה וגם אני מניסיון להשאיר את בצק הבורגול 12 שעות במקרר, זה מונע מהקובות להתפרק במרק).


  • 4

    הכנת המילוי...


  • 5

    ערב לפני מכינים את מילוי הבשר, מחממים שמן במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג, ממשיכים לטגן עד שהבשר הופך לגרגירי ומשנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, בסיום מוסיפים את הצנוברים או השקדים ואת הצימוקים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, מקררים היטב ומעבירים לכלי מתאים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה.


  • 6

    הכנת הקובות...


  • 7

    קודם יש להכין קערה עם מי ברז לטבילת הידיים, את הקובות מכינים בידיים רטובות כל העת, קורצים מהבצק כדור בגודל פינג פונג ומשטחים אותו על כף היד, מניחים במרכזו כפית גדושה מהמילוי וסוגרים את הקצוות סביב לצורת כדור, מגלגלים בעדינות ומשטחים בעזרת הידיים, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות.


  • 8

    בסיר רחב וגבוה עם מים עד 3/4 הגובה, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה, טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול, מכניסים 5 קובות בכל פעם ומבשלים עד אשר הקובות צפות במים, בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר ומניחים במרווחים בכלי שטוח כדי שהן לא יידבקו וישמרו על צורתם, חוזרים על הפעולה עד שכל הקובות מוכנות.


  • 9

    בשלב זה ניתן לטגן קלות במחבת רחבה עם מעט שמן מ-2 הצדדים עד להזהבה מי שרוצה.


  • 10

    הקובות פשוט מעדן! טעימות בטירוף! הגישו לצד סלט ירקות, טרשי, עמבה ותיהנו.


  • 11

    טיפים להצלחת הקובות...


  • 12

    חשוב מאוד להכין את המעטפת והמילוי ערב לפני, לקרר במקרר למשך לילה שלם.


  • 13

    ניתן להקפיא את הקובות לאורך זמן, לחמם בתוך מרק או לטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה לאחר ההפשרה.


  • 14

    כדי שכל הקובות יהיו אחידות ויפות, ממליצה להשתמש בכוס אוניברסלית בגודל רבע כוס, למלא אותה בבצק הבורגול להוציא ולגלגל לכדור.


  • 15

    אפשר לעשות חצי מהכמות, ננה גלדיס עושה המון קובות, מקפיאה ומחלקת לילדים, נכדים, נינים לשיקולכם .


  • 16

    זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון בטוח גם למתקשים, פנקו את היקירים שלכם.


  • 17

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

הכנת מעטפת הקובות.. .


2

ערב לפני מתחילים בהכנת מעטפת הקובה, בוררים ומנקים את הבורגול, שמים במסננת דקה שמונחת מעל קערה ושוטפים היטב עד שמי השטיפה צלולים ומסננים היטב, לאחר פעולה של שטיפת הבורגול, שמים בקערה גדולה את הבורגול ומשרים במים עד כיסוי שעה, לאחר שעה מסננים וסוחטים את הבורגול היטב בעזרת הידיים בחופנים קטנים ומעבירים לקערה גדולה.


3

מוסיפים את הסולת, הקמח, המים, השמן, התבלינים ולשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק גמיש, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה (ננה גלדיס ממליצה וגם אני מניסיון להשאיר את בצק הבורגול 12 שעות במקרר, זה מונע מהקובות להתפרק במרק).


4

הכנת המילוי...


5

ערב לפני מכינים את מילוי הבשר, מחממים שמן במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג, ממשיכים לטגן עד שהבשר הופך לגרגירי ומשנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, בסיום מוסיפים את הצנוברים או השקדים ואת הצימוקים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, מקררים היטב ומעבירים לכלי מתאים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה.


6

הכנת הקובות...


7

קודם יש להכין קערה עם מי ברז לטבילת הידיים, את הקובות מכינים בידיים רטובות כל העת, קורצים מהבצק כדור בגודל פינג פונג ומשטחים אותו על כף היד, מניחים במרכזו כפית גדושה מהמילוי וסוגרים את הקצוות סביב לצורת כדור, מגלגלים בעדינות ומשטחים בעזרת הידיים, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות.


8

בסיר רחב וגבוה עם מים עד 3/4 הגובה, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה, טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול, מכניסים 5 קובות בכל פעם ומבשלים עד אשר הקובות צפות במים, בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר ומניחים במרווחים בכלי שטוח כדי שהן לא יידבקו וישמרו על צורתם, חוזרים על הפעולה עד שכל הקובות מוכנות.


9

בשלב זה ניתן לטגן קלות במחבת רחבה עם מעט שמן מ-2 הצדדים עד להזהבה מי שרוצה.


10

הקובות פשוט מעדן! טעימות בטירוף! הגישו לצד סלט ירקות, טרשי, עמבה ותיהנו.


11

טיפים להצלחת הקובות...


12

חשוב מאוד להכין את המעטפת והמילוי ערב לפני, לקרר במקרר למשך לילה שלם.


13

ניתן להקפיא את הקובות לאורך זמן, לחמם בתוך מרק או לטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה לאחר ההפשרה.


14

כדי שכל הקובות יהיו אחידות ויפות, ממליצה להשתמש בכוס אוניברסלית בגודל רבע כוס, למלא אותה בבצק הבורגול להוציא ולגלגל לכדור.


15

אפשר לעשות חצי מהכמות, ננה גלדיס עושה המון קובות, מקפיאה ומחלקת לילדים, נכדים, נינים לשיקולכם .


16

זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון בטוח גם למתקשים, פנקו את היקירים שלכם.


17

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים