הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהקובה בורגול עיראקית עשירה, פיקנטית במילוי בשר טחון, שקדים וצימוקים, מבושלת במי כורכום, מתכון אותנטי, בטוח, מנצח, מושלם של סבתא גלדיס.
הכנת מעטפת הקובות.. .
ערב לפני מתחילים בהכנת מעטפת הקובה, בוררים ומנקים את הבורגול, שמים במסננת דקה שמונחת מעל קערה ושוטפים היטב עד שמי השטיפה צלולים ומסננים היטב, לאחר פעולה של שטיפת הבורגול, שמים בקערה גדולה את הבורגול ומשרים במים עד כיסוי שעה, לאחר שעה מסננים וסוחטים את הבורגול היטב בעזרת הידיים בחופנים קטנים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את הסולת, הקמח, המים, השמן, התבלינים ולשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק גמיש, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה (ננה גלדיס ממליצה וגם אני מניסיון להשאיר את בצק הבורגול 12 שעות במקרר, זה מונע מהקובות להתפרק במרק).
הכנת המילוי...
ערב לפני מכינים את מילוי הבשר, מחממים שמן במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג, ממשיכים לטגן עד שהבשר הופך לגרגירי ומשנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, בסיום מוסיפים את הצנוברים או השקדים ואת הצימוקים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, מקררים היטב ומעבירים לכלי מתאים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה.
הכנת הקובות...
קודם יש להכין קערה עם מי ברז לטבילת הידיים, את הקובות מכינים בידיים רטובות כל העת, קורצים מהבצק כדור בגודל פינג פונג ומשטחים אותו על כף היד, מניחים במרכזו כפית גדושה מהמילוי וסוגרים את הקצוות סביב לצורת כדור, מגלגלים בעדינות ומשטחים בעזרת הידיים, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות.
בסיר רחב וגבוה עם מים עד 3/4 הגובה, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה, טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול, מכניסים 5 קובות בכל פעם ומבשלים עד אשר הקובות צפות במים, בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר ומניחים במרווחים בכלי שטוח כדי שהן לא יידבקו וישמרו על צורתם, חוזרים על הפעולה עד שכל הקובות מוכנות.
בשלב זה ניתן לטגן קלות במחבת רחבה עם מעט שמן מ-2 הצדדים עד להזהבה מי שרוצה.
הקובות פשוט מעדן! טעימות בטירוף! הגישו לצד סלט ירקות, טרשי, עמבה ותיהנו.
טיפים להצלחת הקובות...
חשוב מאוד להכין את המעטפת והמילוי ערב לפני, לקרר במקרר למשך לילה שלם.
ניתן להקפיא את הקובות לאורך זמן, לחמם בתוך מרק או לטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה לאחר ההפשרה.
כדי שכל הקובות יהיו אחידות ויפות, ממליצה להשתמש בכוס אוניברסלית בגודל רבע כוס, למלא אותה בבצק הבורגול להוציא ולגלגל לכדור.
אפשר לעשות חצי מהכמות, ננה גלדיס עושה המון קובות, מקפיאה ומחלקת לילדים, נכדים, נינים לשיקולכם .
זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון בטוח גם למתקשים, פנקו את היקירים שלכם.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.