600 גרם בשר בקר ישראלי טרי טחון מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף
צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ דק
בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ דק
חופן אגוזים קצוצים דק (שקדים, פיסטוקים או צנוברים)
2 כפיות מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1
אופן ההכנה:.
2
1.
3
מכינים את הקבבים: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת ל-8 חלקים שווים..
4
2.
5
העראייס: ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. דוחסים היטב כדי יישארו קצוות ריקים. אם נשארים עודפים אחרי המילוי ניתן להכין מהם קבבים רגילים (עד כאן ניתן להכין בבית בבוקר ולארוז)..
6
3.
7
מזלפים שמן זית על הפיתות מכל הכיוונים. צולים על מנגל או מחבת משני הצדדים עד להשחמה יפה..
8
4.
9
מניחים את חצאי הפיתות כאשר הפתח כלפי מטה, וצורבים עד שהבשר משחים..
10
5.
11
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות, עד שהבשר מתבשל והפיתה פריכה. אם מכינים מעל מנגל, במקום להעביר לתנור מעבירים למקום פחות לוהט במנגל (אזור עם פחות פחמים), כדי שיזהיב בלי להישרף..
12
6.
13
מגישים מיד עם טחינה, סלט ירקות ועמבה..
1
אופן ההכנה:.
2
1.
3
מכינים את הקבבים: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת ל-8 חלקים שווים..
4
2.
5
העראייס: ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. דוחסים היטב כדי יישארו קצוות ריקים. אם נשארים עודפים אחרי המילוי ניתן להכין מהם קבבים רגילים (עד כאן ניתן להכין בבית בבוקר ולארוז)..
6
3.
7
מזלפים שמן זית על הפיתות מכל הכיוונים. צולים על מנגל או מחבת משני הצדדים עד להשחמה יפה..
8
4.
9
מניחים את חצאי הפיתות כאשר הפתח כלפי מטה, וצורבים עד שהבשר משחים..
10
5.
11
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות, עד שהבשר מתבשל והפיתה פריכה. אם מכינים מעל מנגל, במקום להעביר לתנור מעבירים למקום פחות לוהט במנגל (אזור עם פחות פחמים), כדי שיזהיב בלי להישרף..