לןגן

עראיס משופר

מאת: איציק שלמה, פורסם: 14/04/2019 | 10:27
עראיס משופר

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתערובת הקבב

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. 1

  3. מכינים את הקבבים: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת ל-8 חלקים שווים.

  4. 2

  5. העראייס: ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. דוחסים היטב כדי יישארו קצוות ריקים. אם נשארים עודפים אחרי המילוי ניתן להכין מהם קבבים רגילים (עד כאן ניתן להכין בבית בבוקר ולארוז).

  6. 3

  7. מזלפים שמן זית על הפיתות מכל הכיוונים. צולים על מנגל או מחבת משני הצדדים עד להשחמה יפה.

  8. 4

  9. מניחים את חצאי הפיתות כאשר הפתח כלפי מטה, וצורבים עד שהבשר משחים.

  10. 5

  11. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות, עד שהבשר מתבשל והפיתה פריכה. אם מכינים מעל מנגל, במקום להעביר לתנור מעבירים למקום פחות לוהט במנגל (אזור עם פחות פחמים), כדי שיזהיב בלי להישרף.

  12. 6

  13. מגישים מיד עם טחינה, סלט ירקות ועמבה.