ספר מתכונים טבעוניים
- קטגוריהטבעוניים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
-
3/4 כוס ועוד כף (120 גרם) גרעיני חמניות
-
3/4 כוס (125 גרם) זרעי פשתן
-
1/3 כוס (60 גרם) זרעי צ'יה
-
-
1/3 כוס (60 גרם) גרעיני דלעת
-
1/2 כוס+ 1 כף (70 גרם) קורנפלור (עמילן תירס)
-
-
-
-
כוס וחצי (375 מ"ל) מים רותחים
-
-
2 כפות טחינה גולמית (מלאה או רגילה)
-
אופן ההכנה
-
1
1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית..
-
2
2. מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה נוספת..
-
3
3. יוצקים את החומרים הרטובים על החומרים היבשים, ומערבבים נמרצות למשך דקה. התערובת תהיה נוזלית למדיי..
-
4
4. מחממים תנור ל 160 טורבו למשך 10 דקות..
-
5
5. מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה ויוצקים חצי מהתערובת לתבנית (חצי תערובת שוקלת 475 גרם). והחצי השני לתבנית אחרת אותו דבר..
-
6
6. בעזרת גב כף משטיחים בסבלנות את הבלילה לקבלת משטח אחיד ודק. משהים ל- 10 דקות..
-
7
7. אופים 45 דקות (לאחר 25 דקות לערך מומלץ לסובב את התבנית שבתנור ליצירת אפיה אחידה)..
-
8
8. מוציאים מהתנור, מניחים את נייר האפייה עם הקרקר הענק על משטח השיש ומרפדים את אותה התבנית בנייר אפייה חדש..
-
9
9. מצננים היטב ושוברים לחתיכות לא אחידות בגודל הרצוי. שומרים בקופסא אטומה- נשמר כשבועיים!.
1
1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית..
2
2. מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה נוספת..
3
3. יוצקים את החומרים הרטובים על החומרים היבשים, ומערבבים נמרצות למשך דקה. התערובת תהיה נוזלית למדיי..
4
4. מחממים תנור ל 160 טורבו למשך 10 דקות..
5
5. מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה ויוצקים חצי מהתערובת לתבנית (חצי תערובת שוקלת 475 גרם). והחצי השני לתבנית אחרת אותו דבר..
6
6. בעזרת גב כף משטיחים בסבלנות את הבלילה לקבלת משטח אחיד ודק. משהים ל- 10 דקות..
7
7. אופים 45 דקות (לאחר 25 דקות לערך מומלץ לסובב את התבנית שבתנור ליצירת אפיה אחידה)..
8
8. מוציאים מהתנור, מניחים את נייר האפייה עם הקרקר הענק על משטח השיש ומרפדים את אותה התבנית בנייר אפייה חדש..
9
9. מצננים היטב ושוברים לחתיכות לא אחידות בגודל הרצוי. שומרים בקופסא אטומה- נשמר כשבועיים!.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים