ספר מתכונים טבעוניים
- קטגוריהטבעוניים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
-
נדרש
-
תבנית אינגליש קייק (30 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
-
לעוגה
-
2 כוסות פירות יבשים (200 גרם) תאנים, משמשים, אננס, חמוציות, שזיפים, תמרים, אננס ועוד ...
-
1/2 כוס תה חזק (120 גרם), אני השתמשתי בתה ארל-גריי.
-
קערת הרטובים
-
-
3/4 כוס סוכר חום כהה (130 גרם).
-
1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
-
120 גרם רסק תפוחים (רסק מ-2 תפוחי עץ מתוקים קלופים בינוניים).
-
-
2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (160 גרם), מיץ מ-2 תפוזים בינוניים.
-
להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.
-
קערת היבשים
-
1 וחצי כוסות קמח מלא (190 גרם) אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין, קמח לבן רגיל, לשיקולכם, אני שמתי קמח מלא.
-
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
-
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם).
-
-
אופן ההכנה
-
1
לפני שמתחילים להכין את העוגה יש להשרות את הפירות היבשים בחצי כוס תה חזק למשך שעה וחצי או יותר.
-
2
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות קו עליון קו תחתון לא טורבו.
-
3
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הרטובים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה .
-
4
שימו לב!!! לא לשכוח להוסיף את הפירות היבשים שהושרו בתה לקערת הרטובים.
-
5
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי תערובת היבשים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
-
6
מוסיפים לקערה הרטובים את קערת היבשים (קערת תערובת הקמח) ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
-
7
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש ומכניסים למרכז התנור ואופים 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
-
8
מקררים היטב, מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים.
-
9
תהנו חברים..
-
10
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
לפני שמתחילים להכין את העוגה יש להשרות את הפירות היבשים בחצי כוס תה חזק למשך שעה וחצי או יותר.
2
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות קו עליון קו תחתון לא טורבו.
3
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הרטובים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה .
4
שימו לב!!! לא לשכוח להוסיף את הפירות היבשים שהושרו בתה לקערת הרטובים.
5
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי תערובת היבשים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
6
מוסיפים לקערה הרטובים את קערת היבשים (קערת תערובת הקמח) ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
7
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש ומכניסים למרכז התנור ואופים 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
8
מקררים היטב, מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים.
9
תהנו חברים..
10
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים