אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים טבעוניים

275
צפיות

כדורי פלפל ביתי

המתכון של
כדורי פלפל ביתי

קל, טעים ובריא. המתכון במקור מאתר מתכונים ב10 דק' עם שינויים שלי

  • קטגוריהטבעוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) לפני השריה
  • כוס עלי כוסברה
  • כוס עלי פטרוזיליה
  • בצל בינוני קלוף חצוי
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1-2 כפות גדושה שומשום (לא חובה)
  • 2 כפות גדושות קמח מצה
  • 3-5 כפות מים (לפי הצורך)
  • שמן לטיגון עמוק
  • תיבול
  • כפית מלאה כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית מלאה מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית צלי גרוס חריף (לא חובה)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
  • 1

    תחילה נשרה את החומוס בתוך קערה עם מים למשך 24 שעות (את השלב הזה ניתן לעשות מראש ולהקפיא את הגרגירים).


  • 2

    במעבד מזון שמים את כל המצרכים והתבלינים (חוץ מהמים, סודה לשתייה ומהשמן שמשמש לטיגון) וטוחנים בפולסים לקבל תערובת אחידה..


  • 3

    בשלב זה נבדוק את התערובת:.


  • 4

    - אם לא ניתן ליצור ממנה כדורים לחים שלא מתפרקים - נוסיף מעט מים.


  • 5

    -אם התערובת לחה מידי - נוסיף מעט קמח מצה.


  • 6

    בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה..


  • 7

    לפני הטיגון מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב (הסודה לשתייה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד לכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון)..


  • 8

    מחממים בסיר שמן עמוק ובעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים ומכניסים לשמן עד להזהבה אז מוצאים למסננת..


  • 9

    *מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, צ'יפס, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו' בקיצור מנת פלפל ביתית..


  • 10

    חשוב:.


  • 11

    - אפשר להכין את התערובת מראש ולשמור במקפיא ולהפשיר לילה לפני רק לא לשכוח שאת אבקת הסודה לשתייה להוסיף לפני שמטגנים..


  • 12

    -להשתמש בגרגירי חומוס שהשרנו ולא מהקפואים או בקופסאות שימורים (הם מתאימים פחות לפלפל)..


  • 13

    -לא להכניס יותר מדי כדורי פלפל בפעם אחת שאז זה מקרר את השמן והכדורי פלפל לא יטגנו כמו שצריך..


1

תחילה נשרה את החומוס בתוך קערה עם מים למשך 24 שעות (את השלב הזה ניתן לעשות מראש ולהקפיא את הגרגירים).


2

במעבד מזון שמים את כל המצרכים והתבלינים (חוץ מהמים, סודה לשתייה ומהשמן שמשמש לטיגון) וטוחנים בפולסים לקבל תערובת אחידה..


3

בשלב זה נבדוק את התערובת:.


4

- אם לא ניתן ליצור ממנה כדורים לחים שלא מתפרקים - נוסיף מעט מים.


5

-אם התערובת לחה מידי - נוסיף מעט קמח מצה.


6

בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה..


7

לפני הטיגון מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב (הסודה לשתייה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד לכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון)..


8

מחממים בסיר שמן עמוק ובעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים ומכניסים לשמן עד להזהבה אז מוצאים למסננת..


9

*מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, צ'יפס, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו' בקיצור מנת פלפל ביתית..


10

חשוב:.


11

- אפשר להכין את התערובת מראש ולשמור במקפיא ולהפשיר לילה לפני רק לא לשכוח שאת אבקת הסודה לשתייה להוסיף לפני שמטגנים..


12

-להשתמש בגרגירי חומוס שהשרנו ולא מהקפואים או בקופסאות שימורים (הם מתאימים פחות לפלפל)..


13

-לא להכניס יותר מדי כדורי פלפל בפעם אחת שאז זה מקרר את השמן והכדורי פלפל לא יטגנו כמו שצריך..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים