להצלחת עוגת התפוחים יש להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
תבנית עגולה קוטר 26.
2 תפוחים (כל סוגי התפוחים יתקבלו בכייף בעוגה זו), מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל סנטימטר.
3 כוסות קמח לבן מנופה.
אחד וחצי כפית סודה לשתייה.
2 כפיות קינמון.
כוס ורבע סוכר. (מי שאוהב מתוק מאוד מוזמן להוסיף עוד רבע כוס סוכר).
1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
2 כוסות מים.
1 כפית תמצית וניל.
2/3 שמן קנולה.
4 כפות חומץ תפוחים (אפשר חומץ רגיל).
לפיזור מעל העוגה: 4 כפות סוכר דמררה או 4 כפות סוכר לבן מעורבבים עם כפית קינמון, למי שאוהב מוזמן גם להוסיף חופן אגוזי מלך קצוצים גס או חופן פקאנים קצוצים גס
להגשה: אם רק רוצים ניתן לפזר אבקת סוכר.
אופן ההכנה
1
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
2
בקערה גדולה שמים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון, סוכר, סוכר וניל ומערבבים היטב.
3
מוסיפים מים, תמצית וניל, שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
4
מוסיפים את החומץ ומערבבים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
5
מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים היטב.
6
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב.
7
מפזרים את הסוכר והקינמון בשכבה דקה.
8
מכניסים לאפייה של 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
2
בקערה גדולה שמים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון, סוכר, סוכר וניל ומערבבים היטב.
3
מוסיפים מים, תמצית וניל, שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
4
מוסיפים את החומץ ומערבבים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
5
מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים היטב.
6
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב.
7
מפזרים את הסוכר והקינמון בשכבה דקה.
8
מכניסים לאפייה של 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.