עוגת תפוחים דני - עוגה טבעונית של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 17/09/2017 | 23:15
תקציר המתכון:
יאמיזזז עוגה בחושה פשוטה וטעימה שתשאיר טעם לעוד, בלי הקפצות, רק מערבבים ולתנור קלי קלות.
קטגוריה: טבעוניים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת עוגת התפוחים יש להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
-
תבנית עגולה קוטר 26.
-
2 תפוחים (כל סוגי התפוחים יתקבלו בכייף בעוגה זו), מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל סנטימטר.
-
3 כוסות קמח לבן מנופה.
-
אחד וחצי כפית סודה לשתייה.
-
2 כפיות קינמון.
-
כוס ורבע סוכר. (מי שאוהב מתוק מאוד מוזמן להוסיף עוד רבע כוס סוכר).
-
1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
-
2 כוסות מים.
-
1 כפית תמצית וניל.
-
2/3 שמן קנולה.
-
4 כפות חומץ תפוחים (אפשר חומץ רגיל).
-
לפיזור מעל העוגה: 4 כפות סוכר דמררה או 4 כפות סוכר לבן מעורבבים עם כפית קינמון, למי שאוהב מוזמן גם להוסיף חופן אגוזי מלך קצוצים גס או חופן פקאנים קצוצים גס
-
להגשה: אם רק רוצים ניתן לפזר אבקת סוכר.
אופן הכנה
-
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
-
בקערה גדולה שמים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון, סוכר, סוכר וניל ומערבבים היטב
-
מוסיפים מים, תמצית וניל, שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה
-
מוסיפים את החומץ ומערבבים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
-
מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים היטב
-
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב
-
מפזרים את הסוכר והקינמון בשכבה דקה
-
מכניסים לאפייה של 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה