1 שקית פסטה קורני או כל פסטה אחרת באיזה צורה שאוהבים.
6 יחידות עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
4-5 שיניי שום כתוש
1/2 כוס שמן זית
1 קופסא קטנה של אנשובי (קופסא של 45 גר' בערך)
3/4 כוס טבעות זיתים שחורים
1/4 צרור פטרוזיליה
1 כף תבלין צ'ילי (מתוק/חריף כל אחד מה שאוהב)
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל שקית האריזה..
2
מחממים שמן בסיר בינוני ומוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים עד שהעגבניות מתרככות. בעזרת מועך תפוחי-אדמה מועכים את העגבניות לרסק. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים..
3
מסננים את האנשובי מהשמן שלו ומנקים היטב מהעצמות הקטנות (לא נורא אם נשארו עצמות קטנטנות, לא ניתן להוציא את הכל וזה סתם עבודת נמלים, אך אל דאגה מה שלא הוצאנו ממלא ימעך עם הרוטב ולא יורגש כלל בזמן האכילה). קוצצים את האנשובי ומוסיפים יחד עם טבעות הזיתים לסיר עם הרסק. מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים מספר דקות..
4
קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים, מבשלים יחד עוד דקה ומסירים מהאש, מגישים חם מעל הפסטה..
5
*מי שלא אוהב אנשובי אפשר לוותר עליו, אך לא לשכוח להוסיף מלח במקום האנשובי. בהנאה רבה לילך..
1
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל שקית האריזה..
2
מחממים שמן בסיר בינוני ומוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים עד שהעגבניות מתרככות. בעזרת מועך תפוחי-אדמה מועכים את העגבניות לרסק. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים..
3
מסננים את האנשובי מהשמן שלו ומנקים היטב מהעצמות הקטנות (לא נורא אם נשארו עצמות קטנטנות, לא ניתן להוציא את הכל וזה סתם עבודת נמלים, אך אל דאגה מה שלא הוצאנו ממלא ימעך עם הרוטב ולא יורגש כלל בזמן האכילה). קוצצים את האנשובי ומוסיפים יחד עם טבעות הזיתים לסיר עם הרסק. מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים מספר דקות..
4
קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים, מבשלים יחד עוד דקה ומסירים מהאש, מגישים חם מעל הפסטה..
5
*מי שלא אוהב אנשובי אפשר לוותר עליו, אך לא לשכוח להוסיף מלח במקום האנשובי. בהנאה רבה לילך..