לןגן

פסטה קורני ברוטב עגבניות ואנשובי

מאת: לילך טייב, פורסם: 16/12/2015 | 16:23
פסטה קורני ברוטב עגבניות ואנשובי

תקציר המתכון: מיוחד, מיוחד! השילוב של האנשובי עם הזיתים והפטרוזיליה עושים את זה במתכון הזה.

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל שקית האריזה.

  2. מחממים שמן בסיר בינוני ומוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים עד שהעגבניות מתרככות. בעזרת מועך תפוחי-אדמה מועכים את העגבניות לרסק. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.

  3. מסננים את האנשובי מהשמן שלו ומנקים היטב מהעצמות הקטנות (לא נורא אם נשארו עצמות קטנטנות, לא ניתן להוציא את הכל וזה סתם עבודת נמלים, אך אל דאגה מה שלא הוצאנו ממלא ימעך עם הרוטב ולא יורגש כלל בזמן האכילה). קוצצים את האנשובי ומוסיפים יחד עם טבעות הזיתים לסיר עם הרסק. מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים מספר דקות.

  4. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים, מבשלים יחד עוד דקה ומסירים מהאש, מגישים חם מעל הפסטה.

  5. *מי שלא אוהב אנשובי אפשר לוותר עליו, אך לא לשכוח להוסיף מלח במקום האנשובי. בהנאה רבה לילך.