הכנתי בתבנית פאי עגולה בקוטר 28 ועוד 2 תבניות עגולות קטנות בקוטר 20.
אתן יכולות להכין בכל תבנית אחרת שתירצו.
מצרכים
1 שקית קונכיות פסטה גדולות( 400 גרם)
שמים מים בסיר ומביאים לרתיכה, מוסיפים כפית מלח ואת הקונכיות, מבשלים כתשע דקות בלבד!! מסננים ומצננים( אני מטפטפת כמה טיפות שמן שלא ידבקו)
מכינים במקביל רוטב עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
1 צנצנת רוטב עגבניות לפסטה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם
חצי כף פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
כפית גדושה אורגנו יבש
5 עלי בזיליקום טריים קצוצים
חצי כוס מים חמים
מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.
מוסיפים את רוטב העגבניות, רסק העגבניות ואת כל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים חצי כוס מים חמים ומביאים לרתיחה.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מנמיכים את האש ומבשלים משהו כמו רבע שעה- עשרים דקות- מערבבים מידיי פעם.
מכינים מילוי כדורי גבינות
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
2 כפות גדושות של קוטג'
מערבבים הכל היטב ומכדררים לכדורים קטנטנים שווים עד כמה שניתן לגודל כדורי בייבי מוצרלה.( יוצאים טיפה יותר גדולים- יצאו לי כ- 48 כדורים)
בנוסף אנחנו צריכים 48 כדורי בייבי מוצרלה( ניתן למצוא בכל סופר)
אופן הרכבת המנה
ממלאים תבנית בחצי מכמות רוטב העגבניות שהכנו
מניחים מעל הרוטב כל קונכיה עם 2 כדורי גבינה בפנים ( אחד בייבי מוצרלה והשני הכדור שהכנו) מוסיפים עוד קצת רוטב עגבניות מסביב ומעל הקונכיות ומפזרים קצת גבינה צהובה ומוצרלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 15 דקות עם כיסוי של רדיד אלומניום מעל על מנת שהפסטה תתרכך מעט ותספוג את הטעמים של רוטב העגבניות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות בערך עד שהגבינה נמסה ומזהיבה❤❤
מניחים את המעדן שיצא במרכז השולחן ומתחילים לזלולללל יאמי כמה שזה טעיםםם😋😋😋😋