חופן יחידות עלי בזיליקום חתוכים רצועות דקות (שיפונאד)
1 כוס עגבניות שרי חתוכות קוביות קטנות
1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
1/2 כפית פלפל אדום חריף גרוס
1 חבילה פסטה
אופן ההכנה
1
לחתוך את החלק העליון של ראש השום 2 ממ עובי מספיק בכדי לחשוף את שיני השום, לטפטף מעל שמן קנולה מלח ופלפל,
להכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לחצי שעה.
2
במעבד מזון לשחרר את שיני השום האפויים עם השמן מלח ופלפל לעבד עד לסירופ סמיך
.
3
לאחר שבישלתן את הפסטה לסנן מהמים
במחבת גדולה ועמוקה להוסיף את הרוטב שום על להבה נמוכה לבשל 5 דקות
להוסיף את הפסטה ולערבב בעדינות מספר דקות ואז להוסיף את העגבניות והפלפל אדום גרוס.
4
לבשל 4 דקות ואז להוסיף בסוף את הגבינת פרמזן לעוד דקת בישול
להגיש לתוך קערת הגשה גדולה לפזר את הזיתים והבזיליקום
להגיש חם או קר.
5
בתיאבון ועבודה נעימה
***אפשר להשתמש באיזה פסטה שרוצים.
1
לחתוך את החלק העליון של ראש השום 2 ממ עובי מספיק בכדי לחשוף את שיני השום, לטפטף מעל שמן קנולה מלח ופלפל,
להכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לחצי שעה.
2
במעבד מזון לשחרר את שיני השום האפויים עם השמן מלח ופלפל לעבד עד לסירופ סמיך
.
3
לאחר שבישלתן את הפסטה לסנן מהמים
במחבת גדולה ועמוקה להוסיף את הרוטב שום על להבה נמוכה לבשל 5 דקות
להוסיף את הפסטה ולערבב בעדינות מספר דקות ואז להוסיף את העגבניות והפלפל אדום גרוס.
4
לבשל 4 דקות ואז להוסיף בסוף את הגבינת פרמזן לעוד דקת בישול
להגיש לתוך קערת הגשה גדולה לפזר את הזיתים והבזיליקום
להגיש חם או קר.
5
בתיאבון ועבודה נעימה
***אפשר להשתמש באיזה פסטה שרוצים.