אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני פסטה

12,025
צפיות

קונכיות עם קציצות עוף

המתכון של
קונכיות עם קציצות עוף

קונכיות ענקיות עם כדורי עוף ברוטב פסטה, מושלם!!

  • קטגוריהפסטה
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 27 קונכיות ענקיות
  • לקציצות עוף
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • בצל אחד
  • חופן פטרוזליה וכוסברה
  • 2 כפיות מלאות קמח מצה/פירורי לחם
  • רבע כפית א.סודה לשתייה מעורבב עם רבע כוס מים קרים
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • כפית תבלין לקציצות
  • חצי כפית שום כתוש
  • כפית כורכום
  • חצי כפית מרק עוף
  • מעט שמן
  • לרוטב
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 3 עגבניות
  • קורט סוכר
  • 3 חבילות רסק קטן (100 ג' לחבילה)
  • כף שטוחה פפריקה
  • קורט כורכום
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • כפית שום כתוש
  • בערך 2 כוסות מים
  • כף גדושה מרק עוף
  • כוסברה קצוצה לעיטור
אופן ההכנה
  • 1

    את הקונכיות להרתיח במים רותחים 10 דקות ולסנן..


  • 2

    לקציציות עוף:.


  • 3

    500 גרם חזה עוף טחון, בצל 1 מגורד וסחוט, פטרוזליה וכוסברה קצוצים, 2 כפיות קמח מצה/פירורי לחם, רבע כפית סודה לשתייה עם רבע כוס מים קרים, מלח, פלפל שחור, כפית תבלין קציצות, חצי כפית כורכום, חצי כפית שום כתוש, חצי כפית מרק עוף, מעט שמן..


  • 4

    לערבב היטב ולהניח לנוח 15-20 דקות..


  • 5

    לגלגל קציצות קטנות, לטגן במחבת עם מעט שמן משני הצדדים..


  • 6

    למלא כל קונכייה בקציצה ולהניח ברוטב..


  • 7

    לרוטב:.


  • 8

    לטגן בסיר רחב שני בצלים קצוצים, להוסיף 4 שיני שום קצוצות, 3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, קורט סוכר, 3 רסק קטן. כף שטוחה פפריקה אדומה, קורט כורכום, כפית כמון, מלח ופלפל שחור, כפית שום כתוש ובערך 2 כוסות מים (המים צריכים לכסות את הקונכיות). .


  • 9

    להביא לרתיחה ולהוסיף כף גדושה מרק עוף. .


  • 10

    להניח בשכבה אחידה את הקונכיות ולבשל בערך 40 דקות עם מכסה ועל אש נמוכה. להרטיב מדי פעם את הקונכיות עם הרוטב. .


  • 11

    ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.


1

את הקונכיות להרתיח במים רותחים 10 דקות ולסנן..


2

לקציציות עוף:.


3

500 גרם חזה עוף טחון, בצל 1 מגורד וסחוט, פטרוזליה וכוסברה קצוצים, 2 כפיות קמח מצה/פירורי לחם, רבע כפית סודה לשתייה עם רבע כוס מים קרים, מלח, פלפל שחור, כפית תבלין קציצות, חצי כפית כורכום, חצי כפית שום כתוש, חצי כפית מרק עוף, מעט שמן..


4

לערבב היטב ולהניח לנוח 15-20 דקות..


5

לגלגל קציצות קטנות, לטגן במחבת עם מעט שמן משני הצדדים..


6

למלא כל קונכייה בקציצה ולהניח ברוטב..


7

לרוטב:.


8

לטגן בסיר רחב שני בצלים קצוצים, להוסיף 4 שיני שום קצוצות, 3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, קורט סוכר, 3 רסק קטן. כף שטוחה פפריקה אדומה, קורט כורכום, כפית כמון, מלח ופלפל שחור, כפית שום כתוש ובערך 2 כוסות מים (המים צריכים לכסות את הקונכיות). .


9

להביא לרתיחה ולהוסיף כף גדושה מרק עוף. .


10

להניח בשכבה אחידה את הקונכיות ולבשל בערך 40 דקות עם מכסה ועל אש נמוכה. להרטיב מדי פעם את הקונכיות עם הרוטב. .


11

ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים