לןגן

קונכיות עם קציצות עוף

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 29/07/2018 | 00:32
קונכיות עם קציצות עוף

תקציר המתכון: קונכיות ענקיות עם כדורי עוף ברוטב פסטה, מושלם!!

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקציצות עוף

לרוטב

אופן הכנה

  1. את הקונכיות להרתיח במים רותחים 10 דקות ולסנן.

  2. לקציציות עוף:

  3. 500 גרם חזה עוף טחון, בצל 1 מגורד וסחוט, פטרוזליה וכוסברה קצוצים, 2 כפיות קמח מצה/פירורי לחם, רבע כפית סודה לשתייה עם רבע כוס מים קרים, מלח, פלפל שחור, כפית תבלין קציצות, חצי כפית כורכום, חצי כפית שום כתוש, חצי כפית מרק עוף, מעט שמן.

  4. לערבב היטב ולהניח לנוח 15-20 דקות.

  5. לגלגל קציצות קטנות, לטגן במחבת עם מעט שמן משני הצדדים.

  6. למלא כל קונכייה בקציצה ולהניח ברוטב.

  7. לרוטב:

  8. לטגן בסיר רחב שני בצלים קצוצים, להוסיף 4 שיני שום קצוצות, 3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, קורט סוכר, 3 רסק קטן. כף שטוחה פפריקה אדומה, קורט כורכום, כפית כמון, מלח ופלפל שחור, כפית שום כתוש ובערך 2 כוסות מים (המים צריכים לכסות את הקונכיות).

  9. להביא לרתיחה ולהוסיף כף גדושה מרק עוף.

  10. להניח בשכבה אחידה את הקונכיות ולבשל בערך 40 דקות עם מכסה ועל אש נמוכה. להרטיב מדי פעם את הקונכיות עם הרוטב.

  11. ניתן לעטר בכוסברה קצוצה