ספר מתכוני פסטה
- קטגוריהפסטה
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
-
300 גר' גבינה צהובה מגורדת (עמק/מוצרלה/פרמז'ן/גלבוע - מה שאוהבים ואפשר לערבב סוגים)
-
-
-
-
-
צנצנת רוטב עגבניות פרפקטו עם בזיליקום של אסם (אפשר גם בלי בזיליקום) 400 גר׳
-
2 כפות גדושות רסק עגבניות
-
רבע כוס מים או יין לבן (כוס קרה חד פעמית)
-
-
10 עלי בזיליקום קצוצים או כף גדושה תבלין בזיליקום יבש
-
-
2 גביע גבינה לבנה 500 גר'
-
-
250 גר' קוביית גבינה בולגרית או פטינה או צפתית במליחות
-
-
1 כף גדושה מרק בצל של אסם
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
2
במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה..
-
3
מוסיפים את שאר מוצרי הרוטב ומערבבים היטב..
-
4
מבשלים על אש בינונית כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב..
-
5
לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב..
-
6
משמנים תבנית בינונית ומניחים בה שכבת רוטב דקה ושכבת עלי לזניה ..
-
7
מניחים על העלים שכבת גבינה דקה ומיישרים לשכבה אחידה..
-
8
יוצקים שכבת רוטב בשכבה דקה ומלמעלה שוב מניחים עלי לזניה שכבת גבינות ורוטב. מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות..
-
9
מכניסים לתנור ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה..
-
10
מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דק'..
-
11
ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור - בתיאבון ♥.
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2
במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה..
3
מוסיפים את שאר מוצרי הרוטב ומערבבים היטב..
4
מבשלים על אש בינונית כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב..
5
לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב..
6
משמנים תבנית בינונית ומניחים בה שכבת רוטב דקה ושכבת עלי לזניה ..
7
מניחים על העלים שכבת גבינה דקה ומיישרים לשכבה אחידה..
8
יוצקים שכבת רוטב בשכבה דקה ומלמעלה שוב מניחים עלי לזניה שכבת גבינות ורוטב. מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות..
9
מכניסים לתנור ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה..
10
מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דק'..
11
ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור - בתיאבון ♥.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים