500 מ"ל שמנת מתוקה (רצוי לשים כמה דקות בהקפאה לפני ההקצפה)
2 מיכלים של יוגורט (150 מ"ל או 200 מ"ל)
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
רוטב מנגו
1 קופסת רכז מנגו של פריגת
רוטב פירות יער
פירות יער קפואים
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה
1
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה והיוגורט.
2
כשמתקבלת קצפת אוורירית, מוסיפים את אבקת הסוכר והתמצית וניל וממשיכים להקציף עוד כדקה (אפשר להתחיל עם 50 גרם אבקת סוכר ולהוסיף באיטיות לפי הצורך, ניתן גם להוסיף יותר מ-100 גרם למי שאוהב מתוק יותר אך יש לשים לב שטעם החמיצות של היוגורט לא מתפספס).
3
מעבירים את התערובת לכוסות ומכניסים למקרר.
4
רוטב מנגו: מפשירים קופסת רכז מנגו של פריגת במקרר, מעבירים לכוס גבוהה ומערבבים בפולסים באמצעות בלנדר מוט.
5
רוטב פירות יער: מעבירים כמות רצויה של פירות יער קפואים לקערה, מפזרים מעט אבקת סוכר ומשרים כחצי שעה - שעה (פירות היער יגירו נוזלים שישמשו כרוטב).
6
מכינים את הרוטב הרצוי ומוזגים כף בכל כוס (רצוי כמה שיותר סמוך להגשה).
1
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה והיוגורט.
2
כשמתקבלת קצפת אוורירית, מוסיפים את אבקת הסוכר והתמצית וניל וממשיכים להקציף עוד כדקה (אפשר להתחיל עם 50 גרם אבקת סוכר ולהוסיף באיטיות לפי הצורך, ניתן גם להוסיף יותר מ-100 גרם למי שאוהב מתוק יותר אך יש לשים לב שטעם החמיצות של היוגורט לא מתפספס).
3
מעבירים את התערובת לכוסות ומכניסים למקרר.
4
רוטב מנגו: מפשירים קופסת רכז מנגו של פריגת במקרר, מעבירים לכוס גבוהה ומערבבים בפולסים באמצעות בלנדר מוט.
5
רוטב פירות יער: מעבירים כמות רצויה של פירות יער קפואים לקערה, מפזרים מעט אבקת סוכר ומשרים כחצי שעה - שעה (פירות היער יגירו נוזלים שישמשו כרוטב).
6
מכינים את הרוטב הרצוי ומוזגים כף בכל כוס (רצוי כמה שיותר סמוך להגשה).