אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני קינוחי כוסות

4,825
צפיות

רז בחליב - אורז בחלב עיראקי מפנק של סבתא לאה

המתכון של
רז בחליב - אורז בחלב עיראקי מפנק של סבתא לאה

דייסת אורז עם חלב וקינמון מהמטבח העיראקי שמגישים ומתענגים בימים גשומים וקרים, מתכון מהיר (10 דקות), כל אחד יכול.

  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לדייסת החלב ...
  • 1 כוס אורז עגול מושרה כ-10 דקות, שטוף ומסונן היטב.
  • 2 כוסות מים מים (480 מ"ל).
  • 1 שמנת מתוקה 15% (250 מ"ל).
  • 2 כוסות חלב (480 מ"ל).
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/3-1/2 כוס סוכר, לפי טעמכם האישי.
  • 3 כפיות מי ורדים או 3 כפיות מי זוהר או לחילופין 3 כפיות תמצית וניל, לשיקולכם.
  • שימו לב!!! ממליצה לשים מי ורדים או מי זוהר, מעמיק מאוד את דייסת החלב.
  • תוספות ...
  • קינמון.
  • חופו פיסטוק קצוץ.
  • חופן אגוזי פקאן. קצוצים.
  • חופן אגוזי מלך קצוצים.
  • חופן של תערובת אגוזים, בוטנים, פיסטוקים קצוצים או מה שאוהבים.
אופן ההכנה
  • 1

    מבשלים את האורז ... .


  • 2

    כאמור, שוטפים את האורז היטב, משרים כ-10 דקות במים ומסננים היטב.


  • 3

    שמים את האורז בסיר גבוה, יוצקים את 2 כוסות המים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עד לספיגת הנוזלים והאורז כמעט שקוף.


  • 4

    מכינים את הדייסה ....


  • 5

    מרסקים את האורז בבלנדר מעט, מוסיפים את השמנת המתוקה, חלב, מלח, סוכר, מי ורדים או מי זוהר או תמצית וניל ומערבבים היטב, מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה ומבשלים כ-45 דקות, שעה עד שמסמיך או עד לספיגת הנוזלים .


  • 6

    מורידים מהאש, יוצקים לכוסות יפות, קערות יפות, מפזרים מעל את התוספות שאוהבים, מגישים ויש לכם יופי של אורז מתוק מפנק, טעים ומנחם.


  • 7

    טיפ ... לא חובה לרסק את האורז בבלנדר, לשיקולכם.


  • 8

    תיהנו חברים, שיהיה לנו חורף חם ונעים.


  • 9

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מבשלים את האורז ... .


2

כאמור, שוטפים את האורז היטב, משרים כ-10 דקות במים ומסננים היטב.


3

שמים את האורז בסיר גבוה, יוצקים את 2 כוסות המים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עד לספיגת הנוזלים והאורז כמעט שקוף.


4

מכינים את הדייסה ....


5

מרסקים את האורז בבלנדר מעט, מוסיפים את השמנת המתוקה, חלב, מלח, סוכר, מי ורדים או מי זוהר או תמצית וניל ומערבבים היטב, מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה ומבשלים כ-45 דקות, שעה עד שמסמיך או עד לספיגת הנוזלים .


6

מורידים מהאש, יוצקים לכוסות יפות, קערות יפות, מפזרים מעל את התוספות שאוהבים, מגישים ויש לכם יופי של אורז מתוק מפנק, טעים ומנחם.


7

טיפ ... לא חובה לרסק את האורז בבלנדר, לשיקולכם.


8

תיהנו חברים, שיהיה לנו חורף חם ונעים.


9

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים