50 גרם שמן זית שמהלתם עם כף רוזמרין קצוץ טרי לשלוש שעות ולסנן את השמן את הרוזמרין אפשר להוסיף לחמאה לא לזרוק.
980 גרם קמח לחם אורגני או רגיל
20 גרם קמח מלא
20 גרם מלח ים גרוס שמהלתן עם כף מים ל 10 דקות לפני שהכנסתם לבצק
אופן ההכנה
1
לערבב הכל למעט מלח.. לערבב עם כך עץ עד לאיחוד החומרים... לתת לנוח 30 דקות...(אוטולוזה)... להוסיף מלח וכף המים....
2
התססה של שעתיים שכל חצי שעה קיפולים ומתיחות בתוך הקערה.....
3
לחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים לעצב עיצוב ראשון לכדורים על משטח קמח לתת מנוחה של 10 דק לחדד את עיצוב הכדורים עד לקבלת בצק חלק....לסדר בקערות התפחה עם קמח אורז או רגיל.... לעטוף את הסלסלה בניילון לתת לנוח ל שעתיים או יד לקבלת נפח כפול וחצי.
4
לאחר מכן אפשר לאפות או להכניס למקרר לכל הלילה... למחרת לתת מנוחה בחוץ של שעתיים.
5
אני אפיתי בתוך סירי יציקה לפזר מעט סולת בתחתית הסיר לפני שמכניסים את כיכר הלחם....
20 דקות עם מכסה ו35 דקות ללא מכסה
שהייה בתנור של 10 דקות עם דלת פתוחה מעט
לחמם תנור ל 230 מעלות עם הסיר יציקה בפנוכו לפחעת 30-45 דק
להכניס את הכיכר לחם ולהוריד את המעלות ל 200 לאפות עם המכסה 20 דק ולהוריד את המכסה ולאפות עוד 40 דקות... ב10 דקות האחרונות לפתוח תנור מעט.
1
לערבב הכל למעט מלח.. לערבב עם כך עץ עד לאיחוד החומרים... לתת לנוח 30 דקות...(אוטולוזה)... להוסיף מלח וכף המים....
2
התססה של שעתיים שכל חצי שעה קיפולים ומתיחות בתוך הקערה.....
3
לחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים לעצב עיצוב ראשון לכדורים על משטח קמח לתת מנוחה של 10 דק לחדד את עיצוב הכדורים עד לקבלת בצק חלק....לסדר בקערות התפחה עם קמח אורז או רגיל.... לעטוף את הסלסלה בניילון לתת לנוח ל שעתיים או יד לקבלת נפח כפול וחצי.
4
לאחר מכן אפשר לאפות או להכניס למקרר לכל הלילה... למחרת לתת מנוחה בחוץ של שעתיים.
5
אני אפיתי בתוך סירי יציקה לפזר מעט סולת בתחתית הסיר לפני שמכניסים את כיכר הלחם....
20 דקות עם מכסה ו35 דקות ללא מכסה
שהייה בתנור של 10 דקות עם דלת פתוחה מעט
לחמם תנור ל 230 מעלות עם הסיר יציקה בפנוכו לפחעת 30-45 דק
להכניס את הכיכר לחם ולהוריד את המעלות ל 200 לאפות עם המכסה 20 דק ולהוריד את המכסה ולאפות עוד 40 דקות... ב10 דקות האחרונות לפתוח תנור מעט.