ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות12 מנות
- זמן הכנה20 דקות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 20 דקות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 12 מנות
- דרגת קושי: קל
אופן ההכנה
-
1
שמים קמח בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח שם מניחים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. בצד אחד של הקערה מוסיפים מלח ובצד שני את הסוכר, (דואגים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח, אחרת זה פוגע בתפיחה)..
-
2
מוסיפים מים ושמן ולשים הכל עד לבצק אחיד רך וגמיש. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה..
-
3
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. כל כדור מחלקים ל-2 וכל חלק מגלגלים לרצועה ארוכה, ראו תמונה מס' 1 למטה. לוקחים את 2 הרצועות ומניחים אותן זו לצד זו. מסובבים אחת בשנייה כמו צמה. את הצמה שהתקבלה מגלגלים כלפי פנים כמו שבלול. מתקבלות לנו חלות צמה עגולות יפות..
-
4
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-35 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון חום זהוב..
-
5
*ניתן להעזר בתמונות המצורפות למטה..
1
שמים קמח בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח שם מניחים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. בצד אחד של הקערה מוסיפים מלח ובצד שני את הסוכר, (דואגים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח, אחרת זה פוגע בתפיחה)..
2
מוסיפים מים ושמן ולשים הכל עד לבצק אחיד רך וגמיש. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה..
3
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. כל כדור מחלקים ל-2 וכל חלק מגלגלים לרצועה ארוכה, ראו תמונה מס' 1 למטה. לוקחים את 2 הרצועות ומניחים אותן זו לצד זו. מסובבים אחת בשנייה כמו צמה. את הצמה שהתקבלה מגלגלים כלפי פנים כמו שבלול. מתקבלות לנו חלות צמה עגולות יפות..
4
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-35 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון חום זהוב..
5
*ניתן להעזר בתמונות המצורפות למטה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים