אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 1/4 כוס שמן
  • 500-550 מי"ל מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    טורטייה ביתית/נדיה אביזוב גדלוב.


  • 2

    בקערה עמוקה לנפות את הקמח לעשות גומה לשים את השמרים, סוכר מים פושרים עם חומץ להמיס את השמרים והסוכר ותוך כדי ללוש להוסיף את המלח והשמן. ללוש בערך כ 10 דק'. לכסות ולהתפיח כשעה..


  • 3

    על משטח מקומח קלות לחלק ל 20 יחידות. .


  • 4

    כל יחידה לכדרר לכדור ולכסות בניילון רופף על מנת שלא יתייבשו. .


  • 5

    לרדד לעלה דק ולקרוץ עיגול עם צלחת לפי קוטר שרוצים..


  • 6

    אופים כ 2 דקות מכל צד על להבה גדולה והאש הכי נמוך עם מכסה סגור עד שהטורטייה מתייצבת אך עדיין בהירה עם נקודות עדינות של השחמה, שומרים עטוף במגבת מטבח עד שמסיימים את כולם. .


  • 7

    חשוב שיהיו מכוסים היטב במגבת מטבח, על מנת לשמור על גמישות ורכות. .


  • 8

    אם נוצרות בועות אוויר במהלך האפייה יש ללחוץ עם המרית על בפני הטורטייה..


1

טורטייה ביתית/נדיה אביזוב גדלוב.


2

בקערה עמוקה לנפות את הקמח לעשות גומה לשים את השמרים, סוכר מים פושרים עם חומץ להמיס את השמרים והסוכר ותוך כדי ללוש להוסיף את המלח והשמן. ללוש בערך כ 10 דק'. לכסות ולהתפיח כשעה..


3

על משטח מקומח קלות לחלק ל 20 יחידות. .


4

כל יחידה לכדרר לכדור ולכסות בניילון רופף על מנת שלא יתייבשו. .


5

לרדד לעלה דק ולקרוץ עיגול עם צלחת לפי קוטר שרוצים..


6

אופים כ 2 דקות מכל צד על להבה גדולה והאש הכי נמוך עם מכסה סגור עד שהטורטייה מתייצבת אך עדיין בהירה עם נקודות עדינות של השחמה, שומרים עטוף במגבת מטבח עד שמסיימים את כולם. .


7

חשוב שיהיו מכוסים היטב במגבת מטבח, על מנת לשמור על גמישות ורכות. .


8

אם נוצרות בועות אוויר במהלך האפייה יש ללחוץ עם המרית על בפני הטורטייה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים