הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמה*לחם בית של לולי דדוש ז"ל* מי לא מכיר את הלחם בית של "לולי" דדוש ע"ה מאור יהודה היא הייתה בשלנית ואופה בחסד עליון. אחד הדברים הוא ה"לחם בית" שנאפה מידי יום שישי.
אופן ההכנה:.
לערבב את כל המרכיבים היבשים ולהוסיף את השמן, .
להוסיף מים בהדרגה עד לגוש בצק לח ולא דביק. .
בקערת הלישה לכסות את העיסה עם שקית גופיה ומעליה 2 מגבות מטבח ולהתפיח שעה. .
לאחר כשעה ליצור צורות ולהניח במגש ולתת לזה שוב התפחה של כחצי שעה. .
לפתוח ביצה עם חצי כפית סוכר ומרוח את הלחמים לפזר שומשום ולאפות בחום של כ-170° כ- 20 דקות. .
*רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור..
בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית. .
באהבה נועם זיגדון 💞.