אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

451
צפיות

לחם שום שמיר

המתכון של
לחם שום שמיר

תכננתי לשים את השמיר על הדגים, ובסוף הכנתי רוטב אחר לדגים ונתקעתי עם השמיר, וזה מה שיצא, מאוד טעים בהצלחה !!

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק;
  • 400 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • כוס וחצי מים בערך
  • חצי כפית מלח
  • חלמון ביצה
  • לתערבות;
  • חצי חבילה שמיר טרי קצוץ
  • 5 שיני שם כתושות
  • כף שמן זית
  • מלח גס לפיזור מלמעלה
אופן ההכנה
  • 0

    שמים קמח מנופה בקערה ומערבבים ביחד עם כף שמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים מוסיפים מלח ומערבבים שוב, מוסיפים רבע כוס שמן ומים לפי הצורך היוצא בערך כוס וחצי, הבצק צריך להיות לח לא יבשזז המים פושרים חמימים. לשים בערך כ 5-10 דק משמנים את הקערה וקצצת את הבצדק ושמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו בערך כשעה,לאחר מכן לשים שוב כדקה ושמים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח, התפחה שניה לא חייב,אבל ככל שיש יותר התפחה הבצק יותר אורירי. מחלקים את הבצק לעיגולים שווים מניחים בתבנים מעל נייר אפיה בצורת פרח נותנים לתפוח עוד 30 דקות בערך, מורחים חלמון ביצה ואת התערות מלמעלה,מפזרים קצת מלח גס, ולתנור ל 180 שמחומם מראש ל20 דקות עד שמשחים. השמשתי בכוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה, בהצלחה! .


0

שמים קמח מנופה בקערה ומערבבים ביחד עם כף שמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים מוסיפים מלח ומערבבים שוב, מוסיפים רבע כוס שמן ומים לפי הצורך היוצא בערך כוס וחצי, הבצק צריך להיות לח לא יבשזז המים פושרים חמימים. לשים בערך כ 5-10 דק משמנים את הקערה וקצצת את הבצדק ושמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו בערך כשעה,לאחר מכן לשים שוב כדקה ושמים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח, התפחה שניה לא חייב,אבל ככל שיש יותר התפחה הבצק יותר אורירי. מחלקים את הבצק לעיגולים שווים מניחים בתבנים מעל נייר אפיה בצורת פרח נותנים לתפוח עוד 30 דקות בערך, מורחים חלמון ביצה ואת התערות מלמעלה,מפזרים קצת מלח גס, ולתנור ל 180 שמחומם מראש ל20 דקות עד שמשחים. השמשתי בכוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה, בהצלחה! .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים