אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

729
צפיות

פריקסה טוניסאי אמיתי

המתכון של
פריקסה טוניסאי אמיתי

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • בערך 2 כוסות מים פושרים
  • מרכיבים למילוי
  • 6 ביצים קשות
  • 6 תפוח אדמה מבושלים
  • 2 קופסאות טונה
  • 1 קופסא מלפפון חמוץ
  • עריסה טוניסאית
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח מנופה עם מלח וסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים, מוסיפים את הביצה והשמן מערבבים מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק..


  • 2

    מניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 3

    לאחר התפיחה לשים מעט את הבצק ומחלקים ל-20 כדורים..


  • 4

    כל כדור מעצבים לצורת לחמניה מאורכת לתת לתפוח בערך חצי שעה את הלחמניות שמים בניר אפיה גזור לריבועים. לאחר שהלחמניות תפחו מטגנים בשמן עמוק לא רותח..


  • 5

    מוציאים את הלחמניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג ומניחים לצינון קל..


  • 6

    הכנת המלית: לקלף את הביצים ואת תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות..


  • 7

    לערבב את הטונה עם מעט אריסה (לא חייב), לפרוס את המלפפון לפרוסות ולהתחיל למלא את הלחמניות..


  • 8

    אפשר מילוי איזה שרוצים..


1

בקערה שמים קמח מנופה עם מלח וסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים, מוסיפים את הביצה והשמן מערבבים מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק..


2

מניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


3

לאחר התפיחה לשים מעט את הבצק ומחלקים ל-20 כדורים..


4

כל כדור מעצבים לצורת לחמניה מאורכת לתת לתפוח בערך חצי שעה את הלחמניות שמים בניר אפיה גזור לריבועים. לאחר שהלחמניות תפחו מטגנים בשמן עמוק לא רותח..


5

מוציאים את הלחמניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג ומניחים לצינון קל..


6

הכנת המלית: לקלף את הביצים ואת תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות..


7

לערבב את הטונה עם מעט אריסה (לא חייב), לפרוס את המלפפון לפרוסות ולהתחיל למלא את הלחמניות..


8

אפשר מילוי איזה שרוצים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים