הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהפוקצ'ה פרווה בשיא המהירות, טעימה, עם קראסט מבחוץ ומרקם אוורירי מבפנים, מתכון "שמור וגזור".
בקערת המיקסר (מערבל חשמלי) עם וו לישה שמים את הקמח והשמרים, מערבבים עם כף או ביד, מוסיפים את השמן, המלח ומעבדים קלות, מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, ממשיכים ללוש את הבצק עוד 7-8 דקות עד שהבצק אלסטי, אפשר ללוש בידיים, אני בד"כ לשה כמעט את כל הבצקים בידיים זה הכי כייף .
מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומניחים למנוחה של 10 דקות (ממליצה למי שלא לחוץ בזמן יכול להמשיך ולתת לבצק לתפוח עד להכפלתו, אבל גירסת ההתפחה של 10 דקות כמו שמופיעה בתמונה יוצאת מעולה ונזזלת) .
לחלק את הבצק ל-2 חלקים, ליצור כדור, כל כדור למתוח עם ידיים/אצבעות משומנות בלחיצות קטנות לאורך 30 ס"מ בערך, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור אפייה ל-220, מטפטפים בנדיבות שמן זית ומניחים מעל בעדינות את כל התוספת שאתם אוהבים, מטפטפים מעט שמן זית מעל התוספות, מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות עד להזהבה, מקררים מעט וזוללים.
טיפים... .
הפוקצ'ה הכי טעימה ביום הכנתה. .
אפשר לוותר על התוספות, פשוט לאחר שמטפטפים שמן זית, מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור לאפייה.
את הפוקצ'ה ללא תוספות אפשר להקפיא כשהיא ארוזה היטב.
זהו מוכן! אני הכנתי את הגרסה של ההתפחה הקצרה, הפוקצ'ה פשוט נעלמה מהשולחן תוך דקות, ממליצה תנסו מתכון מושלם .
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .