אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

6,131
צפיות

לחמניות וחלות רכות ואווריריות כשרות לפסח🤩

המתכון של
לחמניות וחלות רכות ואווריריות כשרות לפסח🤩

תקשיבו אין דברים כאלה, לחמניות מושלמות, רכות ואווריריות וכמובן כשרות לפסח. אני אימצתי את המתכון גם ליום יום, יאמי❤❤

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • ללחמניות כשרות לפסח רכות ואווריריות🤩
  • ❤סוניה סאני בן הרוש❤
  • קרדיט לחן במטבח עם שינויים קטנטנים שלי
  • מומלץץץ בחוםםםם❤❤
  • מצרכים
  • 1 שקית קמח מאפה שמרים לפסח 350 גרם ללא גלוטן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן חד פעמי קר
  • 1 כוס מים חד פעמי לשתייה חמה (240 מ"ל)
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה :.


  • 2

    במיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח, א האפיה, המלח והסוכר ומערבבים..


  • 3

    מתחילים להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים, השמן והמים..


  • 4

    מגבירים מהירות וממשיכים ללוש לערבב במשך 8 דקות לפחות עד שהעיסה חלקה ואחידה..


  • 5

    העיסה יוצאת נוזלית וזה בסדר, ככה היא צריכה להיות( זה הסוד ללחמניות רכות ואווריריות).


  • 6

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת טיפה עם תרסיס שמן ומיישרים את הבצק, מרססים טיפה שמן גם מעל הבצק ומכסים בניילון נצמד לשעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.. .


  • 7

    אחכ בעזרת כף גדולה מעבירים או לתבניות אנגליש קייק או לתבניות קטנות ללחמניות( שימנתי מעט בתרסיס שמן ופעזרקתי ממש מעט קמח תפו"א, כך שלאחר האפייה יצאו בקלות מהתבניות)..


  • 8

    מניחים לתפיחה נוספת של רבע שעה ..


  • 9

    מורחים בחלמון ביצה עם מעט מלח ומים ומברישים כל לחמניה בעדינות ומפזרים שומשום..


  • 10

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ואופים משהו כמו 40 דק או עד שמזהיב מכל הכיוונים..


  • 11

    להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח כדי שיתרככו..


  • 12

    הלחמניות יוצאות רכות, אווריריות וטעימות 🤩.


  • 13

    אפשר כמובן גם להקפיא ביום שישי בלילה ולהפשיר למחרת ככה הן ישארו טריות גם לשבת..


  • 14

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

אופן ההכנה :.


2

במיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח, א האפיה, המלח והסוכר ומערבבים..


3

מתחילים להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים, השמן והמים..


4

מגבירים מהירות וממשיכים ללוש לערבב במשך 8 דקות לפחות עד שהעיסה חלקה ואחידה..


5

העיסה יוצאת נוזלית וזה בסדר, ככה היא צריכה להיות( זה הסוד ללחמניות רכות ואווריריות).


6

מעבירים את הבצק לקערה משומנת טיפה עם תרסיס שמן ומיישרים את הבצק, מרססים טיפה שמן גם מעל הבצק ומכסים בניילון נצמד לשעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.. .


7

אחכ בעזרת כף גדולה מעבירים או לתבניות אנגליש קייק או לתבניות קטנות ללחמניות( שימנתי מעט בתרסיס שמן ופעזרקתי ממש מעט קמח תפו"א, כך שלאחר האפייה יצאו בקלות מהתבניות)..


8

מניחים לתפיחה נוספת של רבע שעה ..


9

מורחים בחלמון ביצה עם מעט מלח ומים ומברישים כל לחמניה בעדינות ומפזרים שומשום..


10

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ואופים משהו כמו 40 דק או עד שמזהיב מכל הכיוונים..


11

להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח כדי שיתרככו..


12

הלחמניות יוצאות רכות, אווריריות וטעימות 🤩.


13

אפשר כמובן גם להקפיא ביום שישי בלילה ולהפשיר למחרת ככה הן ישארו טריות גם לשבת..


14

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים