הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהבקערה גדולה מערבבים 1/2 קילו קמח עם כפית מלח,מוסיפים את שאר הקמח, יוצרים גומה ולמרכזה מכניסים את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.
לשים את הבצק כמה דקות ומניחים להתפחה של חצי שעה.
לשים פעם שנייה ומניחים להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים תערובת שום - בקערה קטנה מערבבים יחד את שיני השום הכתושות עם תבלינים ו-2 סוגי השמן ומניחים בצד לאיחוד טעמים.
כשבצק הלחמניות הכפיל את נפחו מחלקים אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.
משמנים את הידיים ומגלגלים כל כדור בצק לנקניק ארוך, עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים את הלחמניות במשך 15 דקות.
מחממים תנור ל200 מעלות ומורחים על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות.
אופים את לחמניות השום בתנור חם כ20 דקות.