בערך 5 כוסות מים פושרים (אני משתמשת בכוס חד פעמי חם)
100 גר' צימוקים כהים
שומשום לפיזור
1 ביצה עם מעט מים למריחה על החלות
אופן ההכנה
1
בקערה גדולה ועמוקה מנפים 2 ק"ג קמח,מוסיפים את המלח ומערבבים כדי שלא יבוא במגע עם השמרים. מוסיפים את הסוכר, ביצים, שמרים, דבש וצימוקים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק רך. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי לישה עד שהשמן נטמע בתוך הבצק, והבצק נהייה רך וגמיש..
2
מכסים את הקערה ומשהים לתפיחה עד שמגדיל את נפחו. לאחר התפיחה הראשונה לשים את הבצק מכסים ומשהים לתפיחה. כך עושים 3 פעמים..
3
לאחר התפיחה השלישית מעצבים חלות, לחמניות בצורת רימון ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מכסים ומשהים להתפחה. מורחים בביצה הטרופה עם המים את החלות ומפזרים שומשום..
4
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים בערך 40 דקות או עד שהחלה מקבלת גוון חום זהוב יפה..
1
בקערה גדולה ועמוקה מנפים 2 ק"ג קמח,מוסיפים את המלח ומערבבים כדי שלא יבוא במגע עם השמרים. מוסיפים את הסוכר, ביצים, שמרים, דבש וצימוקים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק רך. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי לישה עד שהשמן נטמע בתוך הבצק, והבצק נהייה רך וגמיש..
2
מכסים את הקערה ומשהים לתפיחה עד שמגדיל את נפחו. לאחר התפיחה הראשונה לשים את הבצק מכסים ומשהים לתפיחה. כך עושים 3 פעמים..
3
לאחר התפיחה השלישית מעצבים חלות, לחמניות בצורת רימון ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מכסים ומשהים להתפחה. מורחים בביצה הטרופה עם המים את החלות ומפזרים שומשום..
4
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים בערך 40 דקות או עד שהחלה מקבלת גוון חום זהוב יפה..