אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

29,919
צפיות

מתכון לחלות שבת

המתכון של
מתכון לחלות שבת

אין על חלות שמכינים בבית, טעימות ורכות שאין דברים כאלה באחריות 😍❤❤

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מצרכים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפייה(לא חובה)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  •  ביצה אחת
  • בערך 3 כוסות מים פושרים
  • (חד פעמי לשתיה קרה)
  • להוסיף בהדרגה.
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים,משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


  • 3

    במהירות נמוכה נוסיף את הביצים,השמן והמים(להתחיל עם 2 כוסות ואת הכוס השלישית להוסיף בהדרגה ובמידת הצורך) ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


  • 4

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


  • 5

    לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


  • 6

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לכמות שרוצים..


  • 7

    יוצרים איזו צורה שאוהבים- חלות, לחמניות עגולות ,צמה וכו'..


  • 8

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפתיחים עוד 20 דקות..


  • 9

    מורחים ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום..


  • 10

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


  • 11

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

אופן ההכנה:.


2

בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים,משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


3

במהירות נמוכה נוסיף את הביצים,השמן והמים(להתחיל עם 2 כוסות ואת הכוס השלישית להוסיף בהדרגה ובמידת הצורך) ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


4

מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


5

לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


6

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לכמות שרוצים..


7

יוצרים איזו צורה שאוהבים- חלות, לחמניות עגולות ,צמה וכו'..


8

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפתיחים עוד 20 דקות..


9

מורחים ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום..


10

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


11

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים