אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

8,229
צפיות

חלות/לחמניות צמה

המתכון של
חלות/לחמניות צמה

הילד/ה אמא/אבא של שבת? הנה רעיון ללחמניות צמה אישיות להגשה לכל ילד😍

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפייה(לא חובה)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • בערך 2 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים;משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


  • 2

    במהירות נמוכה נוסיף את השמן והמים ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


  • 3

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


  • 4

    לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


  • 5

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לכמות שרוצים..


  • 6

    יוצרים איזו צורה שאוהבים- חלות, לחמניות עגולות ,צמה וכו'..


  • 7

    הפעם הלכתי על חלות קטנות בצורת צמה..


  • 8

    מעבירים לתבניחוץ אישיות קטנות, מקומחות ומפתיחים עוד 20 דקות..


  • 9

    מורחים ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום..


  • 10

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


  • 11

    ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה ..


  • 12

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים;משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


2

במהירות נמוכה נוסיף את השמן והמים ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


4

לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


5

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לכמות שרוצים..


6

יוצרים איזו צורה שאוהבים- חלות, לחמניות עגולות ,צמה וכו'..


7

הפעם הלכתי על חלות קטנות בצורת צמה..


8

מעבירים לתבניחוץ אישיות קטנות, מקומחות ומפתיחים עוד 20 דקות..


9

מורחים ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום..


10

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


11

ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה ..


12

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים