אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

2,298
צפיות

לחם קמח מלא חמוציות וגרעינים

המתכון של
לחם קמח מלא חמוציות וגרעינים

קל להכנה טעים לאכילה שווה השקעה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 700 גרם קמח מלא
  • 300 גרם קמח לחם
  • 2 כפות שמרים
  • כף סוכר
  • כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • חופן חמוציות
  • חופן גרעינים לא קלועים
  • מים בערך 400 מ״ל
אופן ההכנה
  • 1

    עשייה לשתי לחמים :.


  • 2

    בקערה שמים את השמרים עם הסוכר ומים 1/4 כוס , סוגרים את הקערה לשעה ורבע עם ניילון .


  • 3

    במיקסר שמים את הקמח ושופכים את קערת השמרים שהכנו מוסיפים 3/4 כוס מים. וממשיכים עם עוד 3/4 מים ומוסיפים את השמן ממשיכים ללוש במיקסר עד שהבצק התאחד עם הנוזלים , עוצרים את המיקסר ושמים את במלח בקרקעית סיר המיקסר ושוב לשים לאחד את המלח , מעבירים את הבצק לקערה ושם עושים גומה בבצק ומוסיפים את החמיציות עם הגרעינים , לוקחים בערך שתי כפות קמח לחם ולשים את הבצק ביד אם חסר עוד קמח כדי להגיע למרקם דביק אך שמיש לעבודה ממשיכים להוסיף , בגמר הלישה יוצרים כדור מכסים בניילון ומגבת או שמיכה ולמקום חמים תפיחה של 45 דקות , מורידים אויר מבצעים כדור חדש ושוב תפיחה של 30 דקות , מורידים אויר ובתבנית שמים נייר אפיה מקומח יוצרים צורה של לחם יוצרים עם סכין חתך לאורך ושמים לעוד 30 דקות תפיחה , תנור מחומם מראש 250 מעלות עם תבנית שבתוכה מים בקרקע התנור .


  • 4

    אופים רבע שעה ראשונה על 250 מעלות מורידים חום ומוציאים את התבנית עם המים וממשיכים באפיה עם תנור על 200 מעלות עוד 20 דקות , .


  • 5

    בהצלחה , .


1

עשייה לשתי לחמים :.


2

בקערה שמים את השמרים עם הסוכר ומים 1/4 כוס , סוגרים את הקערה לשעה ורבע עם ניילון .


3

במיקסר שמים את הקמח ושופכים את קערת השמרים שהכנו מוסיפים 3/4 כוס מים. וממשיכים עם עוד 3/4 מים ומוסיפים את השמן ממשיכים ללוש במיקסר עד שהבצק התאחד עם הנוזלים , עוצרים את המיקסר ושמים את במלח בקרקעית סיר המיקסר ושוב לשים לאחד את המלח , מעבירים את הבצק לקערה ושם עושים גומה בבצק ומוסיפים את החמיציות עם הגרעינים , לוקחים בערך שתי כפות קמח לחם ולשים את הבצק ביד אם חסר עוד קמח כדי להגיע למרקם דביק אך שמיש לעבודה ממשיכים להוסיף , בגמר הלישה יוצרים כדור מכסים בניילון ומגבת או שמיכה ולמקום חמים תפיחה של 45 דקות , מורידים אויר מבצעים כדור חדש ושוב תפיחה של 30 דקות , מורידים אויר ובתבנית שמים נייר אפיה מקומח יוצרים צורה של לחם יוצרים עם סכין חתך לאורך ושמים לעוד 30 דקות תפיחה , תנור מחומם מראש 250 מעלות עם תבנית שבתוכה מים בקרקע התנור .


4

אופים רבע שעה ראשונה על 250 מעלות מורידים חום ומוציאים את התבנית עם המים וממשיכים באפיה עם תנור על 200 מעלות עוד 20 דקות , .


5

בהצלחה , .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים